Nechal se přemluvit: Paroubek bude lídrem do europarlamentu. A další překvapení

28.03.2024 13:41

Bývalý premiér Jiří Paroubek, který se nedávno stal předsedou České suverenity sociální demokracie (ČSSD), se stal lídrem tohoto uskupení v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. PL to potvrdila zakladatelka strany Jana Volfová i šéf strany Jiří Paroubek. Na kandidátce bude i šéf svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička.

Nechal se přemluvit: Paroubek bude lídrem do europarlamentu. A další překvapení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek byl v druhé půli února zvolen předsedou ČSSD. Jde o stranu Jany Volfové, která se loni, po přejmenování původní strany známé pod touto zkratkou na Sociální demokracie (SOCDEM), rozhodla využít původní značku spjatou se sociálně-demokratickou politikou.

Dalším krokem k návratu Paroubka do aktivní politiky by mohly být červnové volby do Evropského parlamentu. ČSSD si totiž expremiéra zvolila za svého lídra. 

„Předsednictvo ČSSD včera rozhodlo o tom, že do evropských voleb jdeme a lídrem kandidátky bude náš předseda, pan expremiér Paroubek. Dvojkou na kandidátce je někdejší senátor Petr Gawlas a třetí místo obsadí bývalý hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler,“ prozradila PL Jana Volfová. 

Na čtvrtém místě je krajská zastupitelka Ústeckého kraje Elvíra Hahnová. „A na pátém místě, protože jdeme do voleb v koalici se stranami Domov a Směr ČR, je místopředsedkyně strany Domov Michaela Teyrovská. Na kandidátce budeme mít i zajímavé osobnosti, které jsou spjaty s různými spolky. Mohu uvést například předsedu Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičku,“ dodala Volfová.

„Tentokrát jsem se nechal přemluvit od svých spolupracovníků. Myslím, že rozhodnutí předsednictva umístit mě na první místo kandidátky, je správné. Osobně udělám maximum pro dobrý volební výsledek,“ komentoval pro ParlamentníListy.cz Jiří Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro načechrání vlastního ega, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 28.03.2024 14:36:57
přijde případná a tolik potřebná opozice nepodvolených o max. 1 procento. Bude to scházet, pane Paroubku! Když sleduji neustálé rozdrolování na malilinké subjekty, ztrácím naději a chuť jít volit. Jděte do prčic!!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …