Nechci být balvanem, už nejde pokračovat. Nečas ohlásil svůj odchod

17.06.2013 0:51

Petr Nečas rezignoval na post předsedy vlády, i z čela ODS. Oznámil to po zasedání Grémia ODS. Na tiskové konferenci, obestoupen svými kolegy z vedení ODS, přečetl tiskové prohlášení a odpověděl na tři novinářské otázky.

Nechci být balvanem, už nejde pokračovat. Nečas ohlásil svůj odchod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Já jsem mnohokrát řekl veřejně, že u mě osobně z hlediska hierarchie jsou na prvním místě zájmy naší země, na druhém místě je to zájem Občanské demokratické strany, na třetím místě existence této koalice a teprve na čtvrtém místě je můj osobní politický osud,“ zahájil premiér Petr Nečas své prohlášení. Je si prý plně vědom, že jeho osobní život v současnosti zatěžuje českou politickou scénu. Je si prý vědom, jak se politická situace vyvinula.

Celé prohlášení Petra Nečase ZDE

„Proto jsem dnes oznámil členům politického Grémia Občanské demokratické strany a posléze i našim koaličním partnerům, že zítra podám demisi na pozici předsedy vlády,“ přednesl klíčová slova svého vystoupení.

Nečas věří, že bude sestavena nová vláda s podporou 101 poslanců, nejlépe s premiérem nominovaným ODS. Tato vláda by měla pokračovat v klíčových úkolech odstoupivší vlády, a to až do řádných voleb v květnu 2014.

Nečas si prý je vědom, že se jedná o nejlepší řešení současné situace. „Já jsem ani na okamžik nepředpokládal, že bych se já měl stát nějakým pomyslným balvanem, který toto řešení bude nějak ztěžovat,“ uvedl.

Závěrem uvedl, že se považuje za velmi bojovného člověka a všichni vědí, kolik krizí za tři roky své vlády přečkal. „Jsem si přesně vědom, kdy je ten okamžik, kdy již není možné pokračovat dál a ten okamžik nastal,“ uvedl odstupující premiér. Za události předchozích dní chce prý převzít plnou politickou odpovědnost a proto odstupuje jak z čela vlády, tak strany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…