Nechci dělat straně problémy, oznámil ministr Krčál rezignaci. Hamáček rovnou vytáhl dámu, která jej má vystřídat

17.07.2018 15:12

Ministr práce a sociálních věcí Petr Krčák předstoupil spolu se svým stranickým šéfem Janem Hamáčkem před novináře. Stejně jako dnes již bývalá ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) čelí Krčál podezření, že nepovoleně opisoval při tvorbě své diplomové práce. Odstoupí Krčál z funkce stejně, jako to udělala Malá? A kdo by v takovém případě vedl ministerstvo po něm?

Nechci dělat straně problémy, oznámil ministr Krčál rezignaci. Hamáček rovnou vytáhl dámu, která jej má vystřídat
Foto: ČT
Popisek: Petr Krčál

Krčál novinářům sdělil, že nad tvorbou bakalářské práce prožil mnoho hodin. Za normálních okolností by také otázku své bakalářské práce nepovažoval za problém, ale vzhledem ke stávající politické situaci se rozhodl opustit post šéfa MPSV. Nechce prý totiž ohrozit existenci vlády těsně poté, co získala důvěru.

„Ze všech těchto důvodů jsem dnes nabídl předsedovi naší strany Honzovi Hamáčkovi svoji rezignaci a později podám i demisi,“ prozradil Krčál s tím, že nechce vystavovat stresu ani sebe, ani svou rodinu. V minulosti prodělal onkologické onemocnění spojené se stresem a nechce nic podobného zažít znovu.

Hamáček Krčálovi poděkoval za odvedenou práci. Novinářům oznámil, že předseda vlády Andrej Babiš už o odchodu Petra Krčála z vlády ví. „Současně jsem ho informoval, že do funkce ministryně budu navrhovat paní Janu Maláčovou,“ prozradil Hamáček. Maláčová je ředitelkou jednoho z odborů na MPSV a je členkou ČSSD. Vedení resortu prý bude schopna převzít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…