Nechci vidět Nečase umírat, udeřil odpadlík Doktor v ČT

18.11.2011 21:32

Lékař Martin Kuba se stal ministrem průmyslu a obchodu, navzdory tomu, že se hovořilo o Michalu Doktorovi. Ten na zklamání reagoval ostře - odchází z ODS. Prý to není z trucu, jen nechce být u toho, až bude šéf strany Petr Nečas umírat.

Nechci vidět Nečase umírat, udeřil odpadlík Doktor v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Jmenování Kuby ministrem průmyslu podle Doktora stálo ODS pět procent preferenčních hlasů v jakýchkoli příštích volbách - poslanec tak v interaktivním pořadu Hydepark citoval slova senátora Jaroslava Kubery, který stejně jako on není příliš spokojen s novým ministrem. Veřejnost dokonce spekuluje, zda si premiér Nečas prostě jen nehodil kostkou. A vyšel Kuba. Lékař anesteziolog - vyléčí resort nebo bude spíše asistovat v jeho eutanázii? I takové přišly Doktorovi do studia dotazy.

Jako hlavní argument, proč měl být ministrem zvolen Doktor, poslanec opakovaně jmenoval své zkušenosti. "Běhám po tom hřišti, jak říkával Václav Klaus, už docela dlouho. Svoje názory dávám všanc a riskuji i to, že se mohu mýlit. Voliči mi ale už čtyřikrát vystavili dobré vysvědčení, naposledy jsem byl zvolen i z nevolitelného místa. Martin Kuba nemá nic takového."

Odešel jsem, abych neviděl Petra umírat

Proč ho nakonec Nečas zvolil, si Doktor vysvětluje jednoznačně - chtěl posílit svou pozici ve straně. "Jak řekl už senátor Kubera - Petr Nečas zkrátka upřednostnil své vlastní krátkodobé zájmy nad celkovým obrazem ODS." Příliš si tím podle něj ale nepomohl.

"Petra si stále velmi vážím," ubezpečil Doktor diváky. "Považuji ho za poctivého vzdělaného člověka a odešel jsem také proto, abych neviděl jeho umírání." To ho totiž prý dřív nebo později čeká tak či tak.

Někdo za bukem na mě dělal kiš kiš

Jako "podraz" ovšem Doktor vnímal okolnosti výběru nového ministra. "Já vlastně nevím, jak si Petr Nečas vybral," přiznal. "Byl jsem označen za jednoho z kandidátů, byl jsem médii zkoušen, testován a trápen. A celou dobu tu někdo za bukem takhle dělal kiš kiš a pak nastoupil na hřiště."

Daleko bližší by mu prý bylo, kdyby mu Nečas osobně oznámil, jak se rozhodl a proč. "Já bych mu řekl, že s jeho volbou nesouhlasím, veřejně se proti ní bouřím a odcházím z ODS. Na rovinu. Podobný rozhovor nám ještě zbývá podstoupit."

Budu pták v karanténě, žertoval Doktor

Do pořadu "zaskypeoval" i třináctiletý Miki Kopas, který v minulosti opakovaně podporoval ODS. Autista s vášnivou zálibou v politice se objevil v médiích napříklas s podporou Mirka Topolánka, nebo s tykáním Karla Schwarzenberga. Doktora se ptal na jeho příští stranické angažmá.

"Budu nestraník," řekl Doktor rozhodně. "Řekněme si to na rovinu. Budu stále stejný odéesák, co se názorů týče, jen budu v karanténě." Co bude následovat ve vzdálenější budoucnosti, to si poslanec odhadnout netroufl.

Čtěte:

Poslanec Doktor odchází z ODS

Šok a úžas. ODS se vzpamatovává z odchodu svého Doktora

Kvůli Kubovi už možná Nečas nebude předsedou, myslí si odcházející Doktor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…