Nechoď tam, kde můžeš dostat přes ústa. Tahle rada od policisty rozžhavila Okamuru

06.08.2012 11:16

Tomio Okamura se ve svém pravidelném pondělním videoblogu na aktuální téma tentokrát věnuje bezpečnosti v České republice a vzkazuje ministru Kubicemu, aby se postaral o to, aby občanům nehrozilo žádné nebezpečí.

Nechoď tam, kde můžeš dostat přes ústa. Tahle rada od policisty rozžhavila Okamuru
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Lomnici nad Popelkou účinkovala pojízdná show Tomia Okamury

K zamyšlení nad touto problematikou přiměl podnikatele plakát, který zahlédl na lavičce v Praze 8. "Je tam chlapík s baseballovou pálkou a pod ním nápis: 'Nedejme jim šanci'. Na plakátu se pak píše doslova: Stačí znát nebezpečná místa a v noci tudy nechodit sám," popisuje Okamura.

Stále mu prý nedochází, co tím chtěl autor přesně říci. Zřejmě to, že na Praze 8 jsou nebezpečná místa, což je jisté. Ale zbytek je podle Okamury záhada a ptá se: Chce snad plakát říci, že stát doporučuje občanům hrát baseball namísto procházek nebezpečnými místy? A pokud jimi už jdeme, tak si brát za společnost celé družstvo?

Nabízí jiné řešení

Vyřešit pouliční kriminalitu takovým plakátem je skutečně revoluční metoda, soudí ironicky Okamura. A nabízí jiné řešení, které uvádí osobní zkušeností svého známého.

"Když mého kamaráda okradli v jedné dejvické hospodě, tak mu přivolaní městští i státní policisté vynadali, že tam nemá chodit - každý prý přece ví, že se tam krade, přepadá a chodí tam hledaní násilníci. Myslím si, že nám lidem z ulice by přece mělo být úplně jedno, kde se krade a kde ne. Dokud tady platíme daně, tak si platíme za to, aby bylo bezpečno všude, kde v naší zemi žijeme. Ale v současnosti snad neznám nikoho, kdo by sám nebo někdo z jeho okolí neměl zkušenosti s okradením, vykradením nebo jiným obtěžováním. To přece není normální," popisuje Okamura.

"Nejen radnici Prahy 8, ale také panu ministru vnitra Kubicemu vzkazuji, že pokud víte, že nám kdekoli v republice hrozí nebezpečí, tak se postarejte, aby nehrozilo. A plakáty si laskavě nechte až na volební kampaně," radí podnikatel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…