Nechoďte do Evropy. Vážný vzkaz muslimům od prezidenta Egypta

14.12.2018 8:21

Egyptský prezident Abdel Fattah al-Sisi poslal jasný vzkaz všem muslimským migrantům, kteří se chystají do Evropy. „Každá vláda na prvním místě chrání své obyvatele, svou kulturu a své národní zájmy. Pokud chcete jít do Evropy, musíte respektovat tamní kulturní zvyklosti. Pokud je odmítáte respektovat, nechoďte tam,“ promluvil lidem do duše egyptský prezident. Řekl toho však ještě mnohem víc.

Nechoďte do Evropy. Vážný vzkaz muslimům od prezidenta Egypta
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Server britského deníku Daily Mail přinesl vyjádření egyptského prezidenta Sisiho, který před pár týdny vyslal jasný vzkaz všem muslimským věřícím, kteří zvažují, že by vyrazili do Evropské unie. „Každá země má právo chránit své lidi a své národní zájmy. Musí respektovat lidská práva, ale v jejich rámci může dbát o své národní zájmy,“ prohlásil egyptský prezident Sisi na Světovém fóru mládeže v egyptském Šarm aš-Šajchu, které se konalo v listopadu. Výzkumný ústav pro média na Blízkém východě (MEMRI) na ně však upozornil až nyní. Zprávu následně převzal server britského deníku Daily Mail.

Sisi svým spoluobčanům a vlastně všem arabským migrantům sdělil, že nemohou očekávat, že jim Západ otevře dveře, pokud nově příchozí nehodlají respektovat kulturní zvyklosti Západu. „Pokud je nechcete respektovat, nechoďte tam,“ řekl jasně Sisi.

Poté si položil otázku, proč spolu muslimové tolik válčí a pak místo toho, aby se pokusili znovu pozvednout své válkami zničené země, raději buší na vrata Západu a čekají, že se jim dostane pomoci. A to i v případě, že se odmítají přizpůsobit svým novým domovům, byť třeba jen dočasným. Takhle to podle Sisiho nejde dál.

„Místo toho, abychom se ptali, proč nám Západ zavírá dveře, bychom se měli ptát, proč se Afgánci nezajímají o svou vlastní zemi. Vždyť ve své zemi válčí už 40 let. Bojujeme mezi sebou ve svých vlastních zemích a pak očekáváme, že země Západu, které pracují ve dne i v noci na tom, aby dosáhli pokroku a udrželi životní úroveň a bezpečí svých lidí, že nám otevřou své brány a nechají nás participovat na svých úspěších,“ kroutil hlavou Sisi.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…