Nechte si ty pitomé kecy, nebo z toho vašeho Drahoše udělám trhací kalendář. Mirek Topolánek po porážce ztratil nervy a schytal to novinář na síti

14.01.2018 14:41

Stoupenci Jiřího Drahoše řeší ožehavý problém. Jak svému favoritovi stáhnout hlasy Mirka Topolánka, které zjevně budou v druhém kole mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem klíčové, ale zároveň ukázat, že cholerický expremiér rozhodně není na stejné morální úrovni jako ostatní „správní“ kandidáti. Novinář Alexandr Mitrofanov vyřešil toto dilema tak originálním způsobem, že si za to vysloužil rozčílený vzkaz přímo od bývalého předsedy ODS.

Nechte si ty pitomé kecy, nebo z toho vašeho Drahoše udělám trhací kalendář. Mirek Topolánek po porážce ztratil nervy a schytal to novinář na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Bývalý premiér Mirek Topolánek v prezidentských volbách neuspěl, a to velmi bolavým způsobem. Se ziskem 4,30 procenta nechal za sebou pouze trojlístek dopředu avizovaných outsiderů Jiří Hynek, Petr Hannig a Vratislav Kulhánek.

Po skončení hlasování pak bývalý předseda ODS některé své voliče velmi překvapil, když podpořil do druhého kola Jiřího Drahoše, který skončil za současným prezidentem Milošem Zemanem s odstupem na druhém místě.

Řada voličů a sympatizantů Topolánkovi tento krok vyčítala, protože Drahoše považovali za „želé“, názorově značně proměnlivého a pochybného kandidáta. Opačný problém řešili Drahošovi sympatizanti z řad liberální levice, kteří doposud Topolánka označovali za „béčko Miloše Zemana“, nebo štítivě připomínali jeho premiérskou minulost. Teď však potřebovali zdůraznit, že i tento kandidát podporuje jejich favorita.

Návod, jak vyřešit delikátní problém, dal na svém Twitteru známý levicový komentátor Alexandr Mitrofanov.

Komentátor avizoval, že se vyjadřuje pouze za sebe, jako občan. A jako občan tedy nejprve poděkoval kandidátům Drahošovi, Horáčkovi, Hilšerovi a Fišerovi za „přínos k obnově politiky jako sféry lidské činnosti, jíž nemusí vévodit nejnižší pudy“.

Jak ale naložit s Topolánkem? Mitrofanov napsal: „U Mirka Topolánka oceňuji podporu pro Jiřího Drahoše ve druhém kole“.

Toto štítivé oddělení od preferovaných „přínosných“ kandidátů Mirka Topolánka vytočilo natolik, že komentátorovi přímo na jeho Twitter odepsal.

„Chvilku mě ještě urážejte a já z Jiřího Drahoše udělám trhací kalendář,“ začal svůj příspěvek. Pak Mitrofanovi vytkl, že „vaše brutální věty, že jsem Zemanovo „béčko“, mě stály pět procent“. „Raději mlčte, občane Mitrofanove. Podpořil jsem Drahoše, protože jste se mě na to ptali a já to slíbil. Jsem člověk, který vždycky drží slovo,“ zakončil svůj příspěvek.

Levicový komentátor mu odepsal: „Jsem rád, že jsem vás nezklamal.“

To poraženého kandidáta vybudilo k dalšímu přívalu slov, který začal ujištěním, že Topolánek Mitrofanova zklamal.

„Podpořil jsem Jiřiho Drahoše, protože nechci, aby vyhrál Miloš Zeman. Tak si nechejte ty pitomé kecy. Nikdo nemůže říci, že nedržím slovo. Nikdo, občane. Ale přestaňte mě urážet,“ zakončil.

Spor s pobavením zaznamenal Jaroslav Plesl, šéfredaktor MF DNES. Toho zaujal ten „trhací kalendář“ a užasl nad Topolánkovou schopností kandidáta podpořit a současně mu vymyslet totálně odstřelovací přezdívku.

„Ve druhém kole podporuji trhací kalendář! Ten Topol je stejně bůh.. Bůh čehokoliv,“ shrnul šéfredaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…