Nechtěl žádnou chemii. Hejtman Kuba neočkovaným: Výsměch fotkou

14.11.2021 21:05 | Ze sítí

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS) se na svém facebookovém profilu rozhovořil o očkování a o tom, jak to nyní vypadá na ARO u pacienta s těžkým průběhem covidu-19.

Nechtěl žádnou chemii. Hejtman Kuba neočkovaným: Výsměch fotkou
Foto: Screen ČT24
Popisek: Martin Kuba v Otázkách Václava Moravce

„Takhle to vypadá vedle jedné postele na ARO u pacienta s těžkým průběhem covidu. Všechny ty dávkovače mu pořád dodávají do těla přesné poměry léků, aby vůbec přežil. Přitom hlavním argumentem, proč se zrovna tenhle nechtěl nechat očkovat, bylo, že do sebe přece nenechá píchat nějakou chemii. No, tak to úplně nevyšlo,“ poznamenal Kuba.

„V nemocnicích končí i naočkovaní. Takže to spíš trošku nevyšlo vám,“ odvětila mu v diskusním příspěvku jedna z uživatelek.

„Akorát ti nikdy neříkají, že nechtějí žádnou chemii. Chápete vůbec, o čem je ten obrázek?“ odvětil Kuba.

V sobotu laboratoře v Česku odhalily 9 161 případů nemoci covid-19, to je zhruba o 3 400 více než o týden dříve. Zároveň je to třetí nejhorší víkendový výsledek od začátku koronavirové epidemie v zemi. Vyplynulo to z dnes zveřejněných údajů na webu Ministerstva zdravotnictví. V nemocnicích leží v souvislosti s koronavirem na 3 740 lidí, což je asi o 150 méně než na konci pracovního týdne. V mezitýdenním srovnání jich je zhruba o tisícovku více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…