Nechyběla Pekarová, Vystrčil ani Pithart. V kavárně se vzpomínalo na Havla

18.12.2021 22:22 | Ze sítí

Předseda Senátu Miloš Vystrčil sdílel na svém facebookovém profilu snímky z kavárny Slavia. Zde například společně s expremiérem a bývalým předsedou Senátu Petrem Pithartem či s předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou vzpomínali na prvního českého prezidenta Václava Havla. Od jeho skonu uplynulo dnes 10 let.

Nechyběla Pekarová, Vystrčil ani Pithart. V kavárně se vzpomínalo na Havla
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
„Dnes jsme v kavárně Slavia vzpomínali na Václava Havla spolu s jeho blízkými spolupracovníky a přáteli, kteří ho na jeho životní cestě doprovázeli. Ti často zmiňují Havlovu schopnost po i několik hodin dlouhé diskusi učinit rozhodnutí, se kterým mohou všichni souhlasit. Tato schopnost zaujmout principiální a jednoznačné stanovisko je pro mě osobně nejen součástí jeho odkazu, ale i vodítkem, jak dnes správně vykonávat politické řemeslo,“ píše občanský demokrat Miloš Vystrčil a sdílí fotografie ze setkání. 

Toho se účastnila například lídryně TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová či někdejší premiér Petr Pithart. Možnost zavzpomínat si na prvního českého prezidenta si nenechal ujít také někdejší ministr spravedlnosti a současný předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

„Jsem hrdý na to, že jsem si mohl Havla připomenout i s bývalými a současnými senátorkami a senátory. Pevně věřím, že přispěli a přispívají k tomu, abychom neztratili směr, který jsme – i díky Václavu Havlovi – nabrali po roce 1989,“ dodal Vystrčil.

„Děkuji všem, kteří si Havla dnes připomněli se mnou, i těm, kteří každý den přispívají k jeho odkazu. To můžeme my všichni tím, že si budeme naslouchat a ctít hodnoty, které tu pomohl Havel vybudovat,“ zakončil svůj příspěvek předseda Senátu Vystrčil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…