Nečtěte, pokud fandíte premiérovi Řecka. Nějak se mu to rozpadá

09.06.2015 9:04

Vládnoucí řecká strana Syriza řeší problém. Proti premiéru Alexisi Triprasovi rebeluje třicet vlastních poslanců. Vadí jim, že Tsipras příliš ustupuje při jednání s eurozónou a Mezinárodním měnovým fondem. Koaliční kabinet Syrizy a Nezávislých Řeků je tak v ohrožení. Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Nečtěte, pokud fandíte premiérovi Řecka. Nějak se mu to rozpadá
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Levá platforma – tak se nazývá frakce, která vystupuje proti šéfovi Syrizy. Naposledy se pokusili ovlivnit hlasování a ukončit tak jednání s věřiteli – návrh ústředního výboru nakonec neprošel.

Snižování důchodů, zvyšování daní nebo poplatků za elektřinu, i další propouštění ve státním sektoru – to jsou věci, kvůli kterým se radikálové bouří. Pokud vláda na tyto požadavky přistoupí, zradí podle nich svůj program.

Původní materiál najdete ZDE.

Podle řeckého komentátora a analytika Takise Chatzise zároveň klesá důvěra Řeků v dobré řešení situace. Pro Aktuálně.cz uvedl, že mnoho lidí převádí své peníze z řeckých bank do zahraničí, hlavně do Německa a Velké Británie. „Lidé jsou zklamaní, protože očekávali od Evropy vstřícnější postoj. Ale šíří se také kritika vlády, která, zdá se, postrádá nějaký jasný strategický plán,“ uvedl Chatzis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…