Nedáme peníze univerzitám! utřel Donald Trump své odpůrce, kteří mlátí lidi za jiný názor

04.03.2019 11:34

Prezident Trump se chystá zakročit proti údajné diskriminaci konzervativců na amerických univerzitách. Sdělil to na konferenci CPAC. Nejdříve si pozval na pódium konzervativního aktivistu, kterého na kampusu univerzity v Berkeley zbili, údajně pro jeho názory. A pak ohlásil, že jestli chtějí univerzity státní peníze, musí dodržovat zásady svobody projevu.

Nedáme peníze univerzitám! utřel Donald Trump své odpůrce, kteří mlátí lidi za jiný názor
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

Svoboda slova je jedním ze základů americké ústavy. Již řadu let se ale množí názory, že na amerických univerzitách není respektována. Několik řečníků čelilo obstrukcím ze strany levicových aktivistů, kteří při jejich vystoupeních hlučeli či tvořili blokády, aby se řečníci nedostali do sálu. Posledním incidentem byl útok na Haydena Williamse, který se na kampusu univerzity v Berkeley snažil získat další stoupence pro konzervativní hnutí a byl dle slov svých i policie napaden. Policie nyní zatknula domnělého pachatele. Došlo také na obvinění policie a univerzity, že reakce byla pomalá, vzhledem k tomu, že k útoku došlo 19. února, a že důvodem bylo, že se jednalo o napadení konzervativního aktivisty. Informovala o tom televizní stanice Fox.

Anketa

Propukla krize v SPD. Na čí straně stojíte?

hlasovalo: 5443 lidí

Nyní se do věci vložil prezident Donald Trump. Na konferenci CPAC v sobotu ohlásil, že již brzy podepíše exekutivní příkaz. „Dnes s pýchou oznamuji, že již brzo podepíšu exekutivní příkaz, který bude po univerzitách požadovat, aby udržovaly svobodu slova, pokud chtějí dostávat peníze z celostátních výzkumných grantů,“ oznámil Trump, načež v sále vypukl velký jásot, následovaný potleskem a skandováním „USA, USA“.

„Jestli chtějí naše dolary, a dáváme jim je po miliardách, pak musí nechat lidi, jako je Hayden a spousta dalších mladých i starých lidí, mluvit. Svobodu projevu. A jestli ne, tak je to přijde draho,“ prohlásil ještě americký prezident, poté, co se dav zklidnil.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…