Nejen aktivista Hörl. I Česká národní banka se obrací na soud

24.11.2013 13:05

Po spoustě odmítavých reakcí na intervenci ústřední banky proti naší koruně i ČNB vystoupila s rozhodným krokem ve snaze bránit své jméno, pověst a postavení. Proti pomluvám se rozhodla bránit soudní cestou.

Nejen aktivista Hörl. I Česká národní banka se obrací na soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Miroslav Singer přednášel na právnické fakultě na téma Krize eurozóny

Penzista Josef Hörl podal proti naší centrální bance trestní oznámení, senátor Vladimír Dryml zase požaduje, aby se ČNB zabývala BIS, na internetu kolují vtipy či nařčení, že za rozhodnutím intervenovat proti koruně stojí Kellnerova PPF. Národní banka se proto rozhodla proti spekulacím a pomluvám bránit u soudu. I PPF nařčení odmítá.

Česká národní banka vyjádřila připravenost bránit se proti údajně nepodloženým a nepravdivým tvrzením, že by členové bankovní rady mohli mít z intervencí prospěch. ČNB o tom v pátek informovala v tiskové zprávě.

„Na veřejnosti šířená, ničím nepodložená a zcela nepravdivá nařčení ČNB a členů její bankovní rady zpochybňují důvěryhodnost nezávislé tvorby měnové politiky, která je základním smyslem existence každé centrální banky. Proti takovým nepodloženým pomluvám se musíme a budeme tvrdě bránit,“ uvedl k tomu guvernér ČNB Miroslav Singer.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…