Nejlepším primátorem byl vyhlášen brněnský Vokřál

07.09.2018 20:58

Nejlepšími starosty v končícím čtyřletém volebním období se v soutěži Svazu měst a obcí (SMO) stali Jan Sviták z obce Prysk na Českolipsku a bývalý poslanec TOP 09 Herbert Pavera z Bolatic na Opavsku. Nejlepším primátorem byl dnes vyhlášen brněnský Petr Vokřál (ANO), který za svůj největší úspěch považuje mimo jiné rozhodnutí o poloze nového vlakového nádraží. Stejně jako oba starostové získal cenu veřejnosti.

Nejlepším primátorem byl vyhlášen brněnský Vokřál
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Výsledky druhého ročníku soutěže svaz slavnostně vyhlásil ve Španělském sále Pražského hradu, a to necelý měsíc před komunálními volbami.

Ocenil také nejúspěšnější starosty v jednotlivých krajích. Největších ovací se z nich dostalo Ivaně Dvořákové z Němčic nad Hanou na Prostějovsku a bývalému senátorovi ODS Pavlu Eybertovi z Chýnova na Táborsku, který své město vede od roku 1990. Eybert mimo jiné vybídl přítomné členy vlády, aby už neukládali obcím další povinnosti, jinak starosty už nebude chtít nikdo dělat.

K oceněným patřil také předseda senátorů ČSSD a starosta Bohumína Petr Vícha za vymýcení hazardu a snížení kriminality v tomto severomoravském městě.

Cílem soutěže je vybrat starosty a primátory, kteří se nejvíce zasloužili o rozvoj svého města či obce, zlepšili jejich zázemí, infrastrukturu, životní prostředí, podmínky pro podnikání či informovanost občanů.

SMO je celostátní dobrovolná organizace místních samospráv, jejímž cílem je hájit zájmy měst a obcí. Sdružuje jich přes 2 700 z celkového počtu zhruba 6 250.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…