Nejméně pětina migrantů v Německu překročila zákon, tvrdí americký institut

24.02.2016 8:11

Politolog a publicista z amerického think-tanku The Gatestone Institute Soeren Kern poukazuje na alarmující statistiky, které zveřejnil německý deník Bild. Z uniklých policejních záznamů vyplývá, že vloni spáchali migranti 208 344 trestných činů, což představuje v porovnání s předchozím rokem nárůst o 80 %.

Nejméně pětina migrantů v Německu překročila zákon, tvrdí americký institut
Foto: MV ČR
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

Toto obrovské číslo tak představuje 570 spáchaných trestných činů denně a 23 každou hodinu. Jak však Kern zmiňuje, zpráva Spolkového kriminálního úřadu se zabývá pouze vyřešenými případy, takže skutečný počet spáchaných trestných činů migranty mohl přesáhnout 400 000. Statistiky se navíc týkají jen 13 z celkových 16 spolkových zemí a nezahrnují tak například nejlidnatější zemi Severní Porýní – Vestfálsko, kde se zdržuje největší počet migrantů. „K tomu je třeba dodat, že hlavním městem této spolkové země je nechvalně proslulý Kolín nad Rýnem, kde byly při silvestrovských oslavách sexuálně napadeny stovky německých žen,“ dodává Kern.

Statistiky sledující kriminalitu uprchlíků rovněž nezahrnují Hamburk coby druhé největší město Německa a Brémy, kde žije nejvíce lidí z celého severního Německa. Podle zjištění Kerna je navíc mnoho dalších zločinů záměrně přehlíženo. Političtí představitelé neoficiálně nařizují policii, aby další přečiny spáchané migranty přehlíželi. „Téměř čtvrtinu všech výše zmíněných zločinů spáchali Syřané, dále následují Albánci (17 %), Kosované (14 %), Srbové (11 %), Afghánci (11 %), Iráčané (9 %), Eritrejci (4 %), Makedonci (4 %), Pákistánci (4 %) a Nigerijci (2 %), uvádí Kern.

Ve čtyřiceti procentech případů se jednalo o krádeže, jejichž počet 85 035 spáchaných v roce 2015 představuje téměř dvojnásobný nárůst oproti roku předchozímu. Na dvojnásobek také narostl počet loupežných napadení, kterých policejní úřady evidovaly přes 36 000. Sexuálních napadení, jejichž terčem se staly ženy a děti, potom bylo hlášeno v období mezi lednem a prosincem 2015 1688, přičemž ve 458 případech šlo přímo o znásilnění. Nezanedbatelně také narostl počet obvinění z pokusu o vraždu, které si v loňském roce vyslechlo 240 migrantů, zatímco v roce 2014 šlo o 127 případů. Jak Kern dodává, přibližně ve dvou třetinách případů byli pachatelé i oběti stejné národnosti.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Utajené policejní záznamy rovněž odhalují, že úřady v loňském roce podezřívaly 266 osob z toho, že bojovaly pod vlajkou Islámského státu a za uprchlíky se pouze vydávaly. Následně bylo vyšetřováno 186 z nich. Jak Kern konstatuje, ze zprávy není zřejmé, jestli se sledované trestné činy týkají jen migrantů, kteří přišli do Německa v loňském roce. „Pokud tomu tak je, tak s ohledem na jejich počet zhruba kolem jednoho milionu by to znamenalo, že nejméně pětina jsou kriminálníci. A vzhledem k tomu, že skutečný počet trestných činů může být až dvakrát vyšší, dostali bychom se až na čtyřicet procent,“ zmiňuje Kern a podivuje se tvrzení uváděnému v dokumentu, podle kterého údajně není do trestné činnosti zapojena „převážná většina žadatelů o azyl“.

Policejní dokument rovněž nezahrnuje trestné činy spáchané migranty ze severní Afriky, byť právě jejich kriminalita narůstá v německých městech závratným tempem. „Například v Hamburku policie bezmocně přihlíží trestné činnosti asi tisícovky mladých přistěhovalců ze severní Afriky, z nichž většina žije na ulici a zabývá se prakticky všemi druhy trestné činnosti. Jak nedávno zveřejnil deník Die Welt, afričtí nezletilci jsou velmi agresivní a bojují často sami mezi sebou. Vykazují nedostatek respektu ke zdejším hodnotám a normám. Scházejí se každý večer v centru města, kde se věnují zejména krádežím peněženek. Místní policisté tvrdí, že absolutně ignorují jakákoli varování a domluvy či dokonce represivní opatření.“

Přestože konkrétně v Hamburku počet spáchaných trestných činů severoafrických nezletilců stále narůstá, úřady nejsou tyto pachatele schopny deportovat zpět do jejich země původu. „Ročně zde dochází ke krádežím asi 20 000 peněženek, takže denně to dělá 55 odcizených peněženek. Policejní inspektor z Hamburku Norman Grossmann nedávno sděloval, že 90 % krádeží mají na svědomí mladí muži ve věku mezi 20 až 30 lety, kteří pochází ze zemí severní Afriky nebo Balkánu. Podobné obtíže mají také ve Stuttgartu a v Drážďanech, kde ovládají hlavní náměstí Wiener Platz migranti z Alžírska, Maroka a Tunisu. Prodávají tam drogy a prakticky beztrestně okrádají kolemjdoucí,“ uzavírá Kern.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…