Nejsem mafián, brání se zuřivě Paroubek

25.04.2012 21:58

Šéfa novodobých Národních socialistů Jiřího Paroubka rozhořčil výrok jeho někdejšího stranického kolegy Romana Housky a podal na něj trestní oznámení za pomluvu.

Nejsem mafián, brání se zuřivě Paroubek
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Trestní oznámení podal Jiří Paroubek kvůli výroku Romana Housky pro ParlamentniListy.cz: „Paroubek se celou dobu snažil a snaží moji osobu kriminalizovat, neboť si je vědom, že mu já a moji přátelé a kolegové stojíme v cestě a stáli jsme i v minulosti. Když byl ještě předseda strany a zabránili jsme tomu, aby si kraj a stranu s pobočníkem Petrem Bendou zprivatizovaly jeho podivné praktiky.“

Podle někdejšího šéfa sociálních demokratů je Houskovo nařčení jen pokusem o odvedení pozornosti od vlastních problémů. Těmi mají být potíže, které působí kontrola přidělování dotací v Ústeckém kraji. Podle tiskového prohlášení Jiřího Paroubka se mezi příjemci dotací objevily také firmy napojené na politiky z ČSSD.

Spor mezi oběma politiky trvá už přes rok. Romana Housku, přítele ústecké hejtmanky Jany Vaňhové (ČSSD), podezírá Paroubek z napojení na síť českého podsvětí. Houska naopak tvrdí, že špínu na něj záměrně hází bývalý premiér, který se mu prý mstí za to, že se Houska podle svých slov snažil bránit ústeckou buňku ČSSD před duem Paroubek-Benda, kteří ji údajně chtěli zneužít pro své nekalé praktiky.

"Za ty urážky podává můj právník další trestní oznámení na Paroubka," uvedl v SMS zprávě ParlamentnímListům.cz Houska.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…