Nejsme žádný protektorát, vzkazuje čtyřem nejvyšším činitelům ministr Herman. A na prezidenta by příště chtěl Pitharta

21.10.2016 7:33

Ministr kultury Daniel Herman nemá strach, že by svým setkáním s dalajlamou ohrozil českočínské obchodní zájmy. Herman to uvedl v rozhovoru, který poskytl dnešním Lidovým novinám.

Nejsme žádný protektorát, vzkazuje čtyřem nejvyšším činitelům ministr Herman. A na prezidenta by příště chtěl Pitharta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Toho se opravdu nebojím. Navíc se domnívám, že vazalství jsme si v historii užili dost. Ať už jako protektorát Třetí říše, či jako satelit sovětského impéria. Setkání bylo mým osobním rozhodnutím, nebyl jsem k němu pověřen vládou,“ uvedl Herman.

Vyjádřil se také k možné prezidentské kandidatuře bývalého předsedy Senátu Petra Pitharta. O ní se začalo více mluvit po Pithartově projevu k nedožitým osmdesátinám Václava Havla. Herman nejprve upozornil, že v rámci KDU-ČSL ještě neproběhla diskuse o jménech možných kandidátů na prezidenta.

„Co se týká mého názoru, pan doktor Pithart je renomovaná osobnost. Člověk, který prošel mnoha patry české politiky a který si zachoval hlubokou hodnotovou orientaci. To nakonec vyznívalo také z jeho projevu. A jistě v mých představách je to jeden z lidí, kteří by velmi důstojně reprezentovali Českou republiku, to nesporně. Ale tím nechci vůbec nic naznačit. Znovu opakuji, že diskuse uvnitř strany stále neproběhla,“ dodal Herman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…