Nejsou tam žádné vojenské cíle! Charkov těžce bombardován, Zelenskyj běduje

01.03.2022 22:33

Zatímco postup ruských armádních jednotek na Kyjev stagnuje, v Charkově na jihu Ukrajiny se odehrávají těžké boje. Rusové bombardovali operní sál, koncertní halu a vládní kanceláře na náměstí Svobody, při útoku zemřelo deset lidí, další desítky lidí včetně dítěte jsou zraněny, uvedlo ukrajinské ministerstvo vnitra, informují Novinky.

Nejsou tam žádné vojenské cíle! Charkov těžce bombardován, Zelenskyj běduje
Foto: Twitter Oliver Alexander
Popisek: Ruský útok na město Charkov

Po masivní explozi v Charkově poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko uvedl, že deset lidí bylo zabito a 35 zraněno. Podle guvernéra Charkovské oblasti Oleha Synehubova je mezi zraněnými jedno dítě.

Původní zdroj ZDE.

Ukrajinský prezident Zelenskyj to nazval „terorem“ proti Ukrajině, bombardována jsou podle něj místa, na nichž se nepohybují žádné vojenské cíle.

Nejtěžší boje jsou momentálně v Chersonu na jihu Ukrajiny, také ve městě Čuhujiv se měla odehrát silná exploze, je zhruba 35 kilometrů vzdálené od Charkova. Situace je také kritická ve městě Bucha v Kyjevské oblasti. Dějištěm těžkých bojů je i město Mariupol na jihovýchodě Ukrajiny.

Bez elektřiny a jídla je kolem 40 tisíc lidí, tvrdí ukrajinské ministerstvo vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…