Nejvíc dezinformací šíří média hlavního proudu. Zkušený diplomat ukazuje konkrétní příklad z tohoto týdne

10.02.2019 7:17

Ve světě se děje mnoho zásadních věcí a někdejší diplomat v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta se zlobí na média hlavního proudu, že nám pečlivě vybírají, které z těchto věcí bychom se dozvědět měli, a které nám mají zůstat utajené. Podle Bašty tím největší česká média vlastně přispívají k šíření dezinformací.

Nejvíc dezinformací šíří média hlavního proudu. Zkušený diplomat ukazuje konkrétní příklad z tohoto týdne
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

V posledních letech se stále častěji mluví o šíření dezinformací. Někdejší diplomat v Rusku a na Ukrajině dává za pravdu těm, kteří tvrdí, že se dezinformace opravdu šíří. Avšak namítá, že je šíří především tzv. mainstreamová média. Prý je třeba podívat se na to, o čem neinformují.

Zatímco nás mainstreamová média informují o problémech s brexitem a o mohutných protestech ve Venezuele, tak o demonstracích v Paříži podle Bašty podivně mlčí.

„Tento týden v úterý ve Francii proběhla generální stávka vyhlášená největší odborovou centrálou. Do ulic vyšli spolu s odboráři i členové hnutí Žlutých vest, francouzský parlament začal projednávat drakonické zákony o potlačování a prevenci veřejných protestů. Spojenectví odborářů s neutuchajícím protestním horizontálně organizovaným hnutím Žlutých vest nevěstí pro režim Emmanuela Macrona nic dobrého. Ovšem česká média hlavního proudu nám během úterka celý den ukazovala dramatické záběry z protivládních a provládních demonstrací ve Venezuele, případně se věnovala problémům jednání o brexitu,“ napsal Bašta v komentáři pro server Prvnízprávy.cz

Takovéto chování médií představuje podle někdejšího diplomata velký problém, protože tím pro občany přestává být důležité, co se ve světě skutečně děje, ale věnují pozornost jen tomu, co jim předkládají média. Anonymní cenzor stojící kdesi v pozadí se podle Bašty stará o to, abychom se některé informace nedozvěděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…