Nejvyšší soud potvrdil zastavení stíhání zastupitelů Jaroměře

03.02.2016 10:03

Nejvyšší soud v Brně odmítl dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana v kauze osmi současných a tří bývalých zastupitelů Jaroměře na Náchodsku, kteří čelili obžalobě kvůli prodeji budovy restaurace. Nižší soudy stíhání zastavily. Proti verdiktu Nejvyššího soudu není opravný prostředek. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

Nejvyšší soud potvrdil zastavení stíhání zastupitelů Jaroměře
Foto: Jaromer-josefov.cz
Popisek: Jaroměř

Podle obžaloby zastupitelé prodejem restaurace v roce 2008 způsobili městu škodu ve výši 1,7 milionu korun. Souhlasili s prodejem objektu za 430 000 korun, ačkoli další zájemci nabídli 2,1 milionu korun. Náchodský okresní soud zastavení trestního stíhání v roce 2014 zdůvodnil promlčením žalovaného trestného činu. Následnou stížnost státního zástupce zamítl hradecký krajský soud. Obžalovaní od počátku jakoukoli vinu odmítali.

Verdikt Nejvyššího soudu padl již loni v listopadu, avšak se zveřejněním se čekalo, až náchodský okresní soud doručí rozhodnutí všem účastníkům. „Dovolání bylo Nejvyšším soudem odmítnuto jako zjevně neopodstatněné,“ uvedl Jiří Kučera z Okresního soudu v Náchodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…