Někdo to vzal rychle. Mluvčímu nevadí zveřejnění testů státních maturit

05.05.2012 8:21

Státní maturity se potýkají i letos s problémy. Testy z matematiky a češtiny jsou dostupné na webu.

Někdo to vzal rychle. Mluvčímu nevadí zveřejnění testů státních maturit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Na internetu se v pátek necelou hodinu po skončení celostátní maturitní zkoušky z matematiky objevily kopie testů. Kromě matematiky jsou ke stažení i testy z češtiny. Tuto zkoušku dělali studenti ve středu, uvedl deník Právo.

Obě zkoušky již proběhly, a tak Cermat jejich šíření na webu nevzrušuje. Varuje jen před přílohami s klíči k testům s tím, že „správné“ odpovědi nejsou Cermatem certifikovány.



Nám to nevadí

„Někdo to vzal velice rychle, testy z matematiky byly na internetu během hodiny poté, co testy skončily. Ale pokud se to objeví už v průběhu toho, kdy ta zkouška běží, tak už nám to nevadí, protože tou dobou ty testy dělají všechny děti,“ sdělil Právu mluvčí Cermatu Petr Habáň. Ta státní maturity organizuje.

„Podle toho, co jsem viděl, tak to dělají děti, v jednom případě je to práce učitele, protože oni si tu matematiku udělají, naskenují a posílají do škol. Je vidět, že to je naskenované. To je vcelku jedno, odkud to pochází,“ řekl Habáň.

Testy zveřejňované na internetu loni Cermat trápily. Oháněl se autorským zákonem s tím, že vypracování testů je nákladné a po jejich zveřejnění už jsou nepoužitelné do budoucna.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: ann

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …