Nekompromisní Prymula: Já tady nebudu, když mě tady chce někdo cvičit

19.05.2020 18:12

Roman Prymula se počátkem března stal hlavní tváří boje s koronavirem v České republice. Nebýt této pandemie, možná by z ministerstva odešel dřív, ale koronavirus změnil situaci a Prymula zůstal náměstkem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Teď však o odchodu mluví znovu. Má za to, že s ním není férově jednáno ve věci bezpečnostní prověrky.

Nekompromisní Prymula: Já tady nebudu, když mě tady chce někdo cvičit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula, ministr zdravotnictví

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula tvrdí, že ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se bojí jeho popularity. Prymula se stal jednou z hlavních tváří boje s koronavirem v České republice.

Prymula dal před pár dny najevo, že by mohl na konci května skončit na Ministerstvu zdravotnictví a odejít do soukromého sektoru. V soukromém sektoru prý způsobil desítky let a momentálně má celou řadu nabídek postů, na nichž by se mohl věnovat soukromému výzkumu.  

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v souvislosti s touto informací konstatoval, že tedy počítá s Prymulovým odchodem. Náměstek však teď tvrdí, že se na ministerstvu bojí jeho popularity. Právě proto se prý znovu rozjela debata o jeho bezpečnostní prověrce, kterou by jako náměstek měl mít, ale dosud ji nemá.

„Vnímal jsem to jako účelovou věc, protože se mě tady bojí, to je jednoduché vysvětlení,“ sdělil. Na dotaz serveru Seznam Zprávy, čím v úřadu nahání obavy, měl jasnou odpověď: „Kvůli popularitě.“ „Já tady nebudu, když mě tady chce někdo cvičit s prověrkou, o které si myslím, že je nekorektně vedená,“ dovysvětlil.

O svém možném odchodu však bude ještě jednat s premiérem Andrejem Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…