Někteří prezidentští kandidáti by měli podle Roithové odstoupit

16.11.2012 14:27

Europoslankyně a kandidátka na prezidenta Zuzana Roithová na svém dnešním happeningu požádala své příznivce, aby vyzvali některé jiné prezidentské kandidáty k odstoupení z kandidatury. "Vyzvěme ty, kteří nemají na to, aby tuto zemi posunuli o kousek dál v její důvěryhodnosti, aby ze své kandidatury odstoupili," prohlásila. Žádného ze soupeřů ve volbě o prezidentskou funkci ale nejmenovala.

Někteří prezidentští kandidáti by měli podle Roithové odstoupit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Roithová vstupuje také do boje o Hrad podpisovou kampaní na podporu své kandidatury

"Oni tady nejsou, mohli přijít taky," řekla ČTK na dotaz, proč výzvu ostatním kandidátům směřovala prostřednictvím svých příznivců. V projevu zkritizovala například politiky, kteří byli v minulosti členy Komunistické strany Československa. Tito lidé tvrdí, že tehdy nikomu neubližovali, uvedla Roithová, podle ní ale do KSČ vstoupili, protože souhlasili s invazí sovětských vojsk a s naší nesvobodou.

Prohlásila také, že současná demokracie je nemocná korupcí a že její počátky vnímá jako situaci, která začala v době opoziční smlouvy, tedy v letech 1998 až 2002. "Mafiány, kteří si omotávají politiky kolem prstu, nemusíme volit," pronesla mimo jiné.

Akce s názvem Za pět minut dvanáct se uskutečnila v centru Prahy na Národní třídě, kam lidé 17. listopadu chodí zapalovat svíčky a připomínat si události z roku 1989. Happening měl začít symbolicky v 11:55, Roithová ale dorazila později a začala mluvit až deset minut po dvanácté hodině.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…