Nemám potřebu komentovat Nečase. Ištvan v ČT vysvětloval otazníky kauzy Nagyová

16.06.2013 12:30

Prvním hostem pořadu Otázky Václava Moravce byl státní zástupce Ivo Ištvan, který hovořil o průběhu vyšetřování kolem premiéra Petra Nečase. Připustil dokonce, že by mohly být otevřeny staré kauzy.

Nemám potřebu komentovat Nečase. Ištvan v ČT vysvětloval otazníky kauzy Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

„Podle mého názoru jsme shromáždili dostatek důkazů, které musely vést k vazbě,“ odpověděl Ištvan na otázku, zda se bál, že soud obviněné osoby propustí. Propuštěn byl pouze šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda.

Ištvan nevyloučil, že se policisté budou nadále zabývat Ivo Rittigem, lobbistou, který měl být v úzkém spojení s Janou Nagyovou, ale také s podnikem Lesy ČR. „Mohu říci, že policie i státní zastupitelství se zabývá všemi relevantními vazbami,“ prohlásil státní zástupce.

Ištvan jednoznačně řekl, že ve všech případech je vedeno společné trestní řízení, protože tyto skutky jsou propojené – ačkoli premiér Petr Nečas tvrdí opak. „Státní zastupitelství nemá potřebu komentovat stanoviska osob stojících mimo trestní řízení,“ vyjádřil se ke slovům předsedy vlády. Státní zástupce uvedl, že Kovanda se přiznal. „Pan generál se k činům postavil způsobem hodným vojáka,“ shrnul Ištvan.

„Jakákoli kauza, která nebyla vyšetřena tak, aby byl zjištěn viník, je stále v hledáčku státního zastupitelství,“ nevyloučil Ištvan, že by bylo možné otevřít staré kauzy a stíhat lidi, kteří jsou s nimi spojováni. A to i v případě, že již byly uzavřeny.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…