Nemáš na to! Jdeme se pást. Napsali Adamu Vojtěchovi

17.09.2020 12:00

V pátek vstoupí v platnost další nařízení ministerstva zdravotnictví. Roušku bude mít každý téměř pořád. I když čeká na baru na volné místo k sezení. Bude možné si ji sundat jen ve chvíli, kdy bude člověk sedět u stolku a jíst. Někdejší brněnský radní Matěj Hollan už se neudržel a připomněl jeden starý vtip. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch to ale schytal i z mnoha dalších stran. Důrazně o sobě dal vědět i majitel jednoho z tanečních klubů.

Nemáš na to! Jdeme se pást. Napsali Adamu Vojtěchovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Ministr Vojtěch oznámil, že se Češi budou muset vyrovnat s dalšími nařízeními ministerstva ve vztahu k zamezení šíření koronaviru. Člen Babišovy vlády se rozhodl omezit akce se stojícími lidmi. Jedné se nesmí účastnit víc než deset lidí. Nová nařízení mají platit i v restauracích.

Po sociálních sítích už se začínají šířit vtipy. Třeba zpráva, že sraz vozíčkářů proběhne bez problémů. Nebo vtípky na téma, že virus napadá jen lidi stojící, zatímco když vás v jedné místnosti sedí 50, můžete být v klidu.

Vtipy a útoky na Adama Vojtěcha

Vtipy na adresu Adama Vojtěcha

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Jeden z vtipů vytáhl i někdejší brněnský radní za hnutí Žít Brno Matěj Hollan, podle něhož nad nápady vypadávajícími z ministerstva zůstává rozum stát.

„To už je normální freak show. Parta šílených vědců z ministerstva zdravotnictví vymyslela, že když sedíš na baru, tak bez roušky, ale když si k tomu stejnému baru stoupneš, tak musíš pít pivo přes filtr. To připomíná ten starý vtip, jak Timotěj Lysenko zkoumá blechu. Utrhne jí nožičku a říká: ‚Blecho, skoč!‘ Blecha skočí.‚Blecho, skoč!‘ Blecha opět skočí, a tak to pokračuje dál. Pokaždé jí utrhne jednu nožičku, až jí utrhne tu poslední a říká: ‚Blecho, skoč!‘ Blecha nic. Čímž podal vědecký důkaz, že vytrhnou-li se bleše nohy, blecha neslyší,“ pravil Hollan.

Matěj Hollan přidal vtip

Sdílel také příspěvek jednatele jednoho z barů Josefa Buchty, jenž je spolumajitelem Metro music baru. Ten prý nechce brčet, ale už jen při pohledu na holá fakta dospěl k závěru, že hudebníkům nezbude než se jít pást.

Hudební kluby byly uzavřeny od března do července. V létě se sice hudebníci i provozovatelé mohli nadechnout, jenže od října by měli pracovat na další sezónu a tady nastává problém. Vláda hnutí ANO a ČSSD jim totiž ústy ministra zdravotnictví Vojtěcha znovu znemožnila plně fungovat.  

„Vytvořil se obraz, že jsou hlavní příčinou nákazy, a tím byla odvedena pozornost od neschopnosti vlády řešit skutečný problém. Vypadá to, že za všechno můžeme my provozovatelé 4 měsíce zavřených a 2 měsíce poloprázdných klubů. Snažíme se přežít. Splácíme vzniklé dluhy. Chceme udržet svoje zaměstnance a uživit jejich rodiny, ale tento boj s populismem se nedá vyhrát. Je jasné, že nedokážeme čelit silnější lobby divadelníků, kteří si své vydupali. Přeji jim to. My bohužel nemáme tu sílu,“ napsal Buchta.

Poté se obul do celé vlády. 

„Ministr kultury Zaorálek je sice mistr slova, ale činů nikoliv. Je to prostě profesionální ministr všeho a ničeho. Nic ve zlém, ale takto ho vnímám. Adama Vojtěcha je mně vlastně líto. Nechtěl bych být v jeho kůži. Prostě na to nemá. Babiš už neví, z které do které a komu všemu se chce zalíbit. Schillerová – to je fakt peklo. Havlíček je mistr souvětí, ale obsah je vždy nulový. Maláčová snad nestojí vůbec za řeč. Mohl bych pokračovat, ale nechci. Je smutné se dívat, jak tihle nekompetentní lidé ničí vše, co jsme léta budovali. Chceš-li psa bít, hůl si vždy najdeš,“ shrnul situaci jednatel klubu.

Pan Buchta se zlobí

Pan Buchta se zlobí

Ministr se však na sociálních sítích brání, že musí reagovat na vývoj situace. Pokud jde o zpřísňování opatření, prý nemá na vybranou.

„Musíme reagovat na rapidní nárůst nových případů v posledním týdnu. Po poradě s epidemiology proto zavádíme opatření týkající se vnitřních akcí na stání. Pomůže to snížit sociální kontakt v rizikových místech, jako jsou bary, kluby či restaurace,“ uvedl Vojtěch.

Ministr Vojtěch se brání

Vtipy na adresu Adama Vojtěcha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…