Němcová: Babiš mrzačí češtinu. Je sprosťák a buran

13.01.2022 9:21 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová sáhla v prvním měsíci roku 2022 k zamyšlení. Porovnala činy českých hrdinů s jednáním šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Pro expremiéra to dopadlo špatně.

Němcová: Babiš mrzačí češtinu. Je sprosťák a buran
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Na přelomu starého a nového roku lidé bilancují, vzpomínají na důležité okamžiky z minulosti a někdy ve svých úvahách hledí také do budoucnosti. Nejinak je tomu i u bývalé předsedkyně Sněmovny a současné senátorky Miroslavy Němcové (ODS), která si v souvislosti s výročím narození Milady Horákové (narozena 25. prosince 1901, usmrcena komunisty po vykonstruovaném soudním procesu 27. června 1950) vzpomněla nejen na tuto velkou ženu československých potažmo českých dějin, ale také na další hrdiny.

I na generála Tomáše Sedláčka, který se narodil v roce 1918 a neváhal nasadit život ve válce, v boji za osvobození své vlasti od nacistů a nepodvolil se ani již zmíněným komunistům. Němcová se prý s panem generálem setkala osobně a dodnes si v mysli nese jeho slova.

„Jsou některé zásady, které slušný člověk nemůže nikdy porušit. Zásady spravedlnosti, tolerance, slušnosti, demokracie, lidských práv. Věřím, že jsem se žádné z těchto zásad nezpronevěřil, že jsem bojoval ze všech sil proti nenávisti, krutosti, nesvobodě a fanatismu jakéhokoli druhu.”

Němcová ocenila, jak vytříbeně Sedláček mluvíval.

„Pan generál Sedláček mluvil vytříbenou češtinou, jeho slova tvořila věty plné smyslu a hloubky. Dnes, 12. ledna 2021, jsem poslouchala  Andreje Babiše ve Sněmovně. Nesnesitelný rozdíl. Zmrzačená řeč prozradila křivou povahu, její sprostotu, bezcharakternost, lež, buranství a prázdnotu,“ nešetřila Babiše Němcová.

„Naštěstí je tu odkaz těch, kteří byli skutečnou elitou naší země. Budeme-li jim věnovat více času a pozornosti než křiku agenta Bureše z Agrofertu, moc tím prospějeme sobě i společnosti, v níž žijeme. Za pár dnů budeme mít možnost udělat si pořádek v hlavě i v srdci vzpomínkou na Jana Palacha a Jana Zajíce,“ dodala ještě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…