Němcová čekala u voleb větší účast, až 70 procent

26.01.2013 18:40

Komentář k druhému kolu prezidentských voleb připojila v ČT i předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Čekala prý větší účast a přiblížila, jak bude vypadat inaugurace Miloše Zemana.

Němcová čekala u voleb větší účast, až 70 procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Očekávala jsem větší účast,“ připustila Miroslava Němcová. Když totiž viděla onu vypjatou kampaň před druhým kolem, myslela si prý, že se zvednou ze židlí sympatizanti obou kandidátů. Podle svých slov čekala až 70% účast.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny také přiblížila inaugurační slib Miloše Zemana, který složí 8. března. Den předtím skončí prezidentování Václava Klause, takže Česká republika bude svým způsobem na krátko bez prezidenta.

„My jsme hledali nejbližší možné datum, aby to vakuum, kdy země bude bez hlavy státu, bylo co nejmenší,“ vysvětlovala Němcová. Je tak možné, že se na inauguraci neobjeví v tu dobu bývalý prezident Klaus, bude zřejmě na cestě do USA – zatím tuto informaci ale ještě nepotvrdil.

V pořadu promluvil i předseda Senátu Milan Štěch. „Chci ocenit i výkon Karla Schwarzenberga, myslím, že byl dobrý,“ pogratuloval kromě Zemana i protikandidátovi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…