Německá církev toho má dost. Kupuje vlastní loď a jede k Africe lovit migranty

13.09.2019 12:55

Sdružení Evangelické církve v Německu (EKD) oznámilo, že do Středomoří vyšle svou vlastní loď, která bude přivážet migranty. „Pošleme naši loď, abychom zachránili životy ve Středomoří,“ stojí v jejich oficiálním stanovisku v otázce přijímání migrantů, informaci italského deníku Il Giornale zveřejnil server Echo24.cz.

Německá církev toho má dost. Kupuje vlastní loď a jede k Africe lovit migranty
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Prezident sdružení Evangelické církve v Německu (EKD) biskup Heinrich Bedford-Strohm záměr vyslat do Středomoří vlastní loď potvrdil. „Nikdo by neměl být ponechán topit se v moři, záchrana životů je povinností každého křesťana,“ říká Bedford-Strohm v oznámení nového usnesení EKD.

Předseda Rady EKD uvedl, že: „Skutečnost, že se lidé topí, že lidé umírají, je něco, co nikdo nemůže tolerovat – zejména někdo, kdo se cítí být oddaný křesťanské víře“. Z toho důvodu podle jeho slov bylo rozhodnuto o založení nadace, na které by se podílely velké i malé instituce, sportovní kluby, asistenční organizace, církevní sbory, školy a divadla. Ta by měla být připravena v následujících týdnech. Nákup lodi a další přípravy potrvají měsíce.

Podle biskupa Bedforda-Strohma je poslání lodi víc než symbolický akt. „Jde o příkladné jednání,“ zdůraznil Heinrich Bedford-Strohm s tím, že ve Středomoří budou lidé zachraňováni. Evangelické církve v Německu již roky zasílají finanční podporu nevládním organizacím, které podporují migraci do Evropy.


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…