Německo: Každé čtyři minuty vloupání do bytu

18.04.2016 15:21

„AfD byla jasnou vítězkou voleb,“ vrátil se v rozhovoru s Hrdým Čecháčkem k proběhlým zemským volbám předseda bavorské zemské organizace Alternativa pro Německo (AfD) Petr Bystroň.

Německo: Každé čtyři minuty vloupání do bytu
Foto: Archiv PB
Popisek: Petr Bystroň, předseda bavorské zemské organizace Alternativy pro Německo

„Máme z toho velkou radost. Zahájili jsme tímto éru konce osmašedesátníků v Německu. Levičáci jsou na ústupu a pravicové strany mají budoucnost,“ řekl také Bystroň. Následně se vyjádřil také k migrační krizi, která dle něj otřásá celým Německem i Evropou.

„Každé čtyři minuty se v Německu děje vloupání do bytů, což je prudký nárůst. Většinu těchto vloupání mají na svědomí cizinci. Máme katastrofální situaci, co se kriminálních činů týká, i v jiných oblastech – vraždy, násilí, znásilnění,“ dodal s tím, že je patrné, že ohrožení tu je již nyní. „Obyvatelstvo si dělá oprávněné obavy, až bude milion a půl migrantů vypuštěno z uprchlických táborů, kde jsou nyní,“ podotkl.

Řeč přišla i na exprezidenta Václava Klause. „Lidé si jej zde v Německu velmi váží jako kritika Evropské unie i migrační krize. Speciálně členové Alternativy jej velice uznávají a velice si váží jeho pomoci,“ sdělil. „Vemte si německé občanství a my vás navrhneme na německého prezidenta,“ vzkázal Bystroň Klausovi.

Příští volby vidí Bystroň velmi pozitivně. „Do parlamentu se určitě dostaneme, otázkou jen je, zda jako druhá či třetí strana,“ pomyslel si. 

Závěrem přišla také řeč na odsuzování komika Jana Böhnermanna za satiru na tureckého prezidenta Erdogana. „Svoboda slova je jednou z nejvyšších hodnot naší demokracie. A to, co se děje, je absolutní katastrofa. A že to islám nemá, že něco takového neguje, tak to je také známý fakt. My se nyní dostáváme do střetu dvou světů – Erdogan jako zástupce islámského státu se snaží potlačit svobodu slova,“ myslí si Bystroň. „Největší katastrofou je to, že Angela Merkelová se dostala do takové závislosti na Turecku, že Erdogana v jeho počínání, podání žaloby, podporuje,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…