Německo hlásí pokrok při řešení ukrajinské krize

13.09.2015 9:00

Ministři zahraničí Německa, Francie, Ruska a Ukrajiny dosáhli během sobotního jednání "významného pokroku" při řešení ukrajinské krize. Uvedl to německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. Dodal, že nyní existují dobré vyhlídky na brzký podpis konkrétní dohody ohledně stahování zbraní z frontových linií, mohlo by se prý rovněž začít s odstraňováním nášlapných min.

Německo hlásí pokrok při řešení ukrajinské krize
Foto: repro
Popisek: Dav před ukrajinskou Nejvyšší radou

Steimeier rovněž uvedl, že ministři se shodli na potřebě upevnit nedávno dohodnuté příměří mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty. Upozornil však, že stále zůstávají "obtížné a sporné otázky".

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil sobotní schůzku za důležitou etapu při přípravě na summit nejvyšších představitelů Německa, Francie, Ruska a Ukrajiny věnovaný ukrajinské krizi, který se uskuteční 2. října v Paříži.

Sobotní ministerské schůzce předcházela středeční telefonická konference německé kancléřky s prezidenty ostatních tří států. Angela Merkelová, François Hollande, Vladimir Putin a Petro Porošenko především přivítali dodržování čerstvého příměří, které vstoupilo v platnost 1. září.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…