Německo se třese před přistěhovaleckými gangy

20.01.2016 13:02

Obtížně integrovatelné rodinné klany děsí Německo, uvádí agentura DPA, jejíž informace převzala i ČTK. Podle agentury určují a brutálně prosazují pravidla.

Německo se třese před přistěhovaleckými gangy
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Policie nyní příslušníky mnoha rodiných klanů vyšetřuje v souvislosti s loupeží šperků v luxusním berlínském obchodním domě KaDeWe či s přepadením mezinárodního pokerového turnaje v Berlíně. Do některých oblastí v Porúří se ani policie neodváží. Obávanou čtvrtí je také čtvrť Marxloh v Duisburgu. Právě tam a také v Severním Porýní-Vestfálsku a Dolním Sasku jsou členové klanů podezíráni, že se podílejí na ilegální činnosti v prostředí prostituce nebo obchodu s drogami. 

Původní text ZDE.

Podle odborového svazu německé policie mezi nejnebezpečnější skupiny organizované kriminality patří libanonské klany. „Také Brémy mají zhruba deset let problémy s jedním rodinným klanem, zejména pokud jde o obchod s drogami v nemalém množství; policii to staví před velkou výzvu,“ říká brémský šéf odborového svazu Jochen Kopelke, jehož citovala agentura DPA.

„Zločinecké klany bývají označovány jako kurdsko-libanonské klany, arabské rodiny nebo takzvaní mhallamíjští Kurdové. Do této skupiny v Německu patří podle odhadů kolem 15 000 lidí," uvádí agentura.

V loňském roce bylo v oblasti organizovaného zločinu vyšetřováno německou policií hned 13 libanonských skupin.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…