Německý prezident na Ukrajině prchal do krytu

25.10.2022 17:59

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier navštívil dnes Ukrajinu. A při své návštěvě musel do krytu – a to ve městě Korjukivka v Černihivské oblasti na severu země. Zde musel strávit půldruhé hodiny. Informovala o tom například novinářka Rebecca Barthová na svém twitterovém profilu.

Německý prezident na Ukrajině prchal do krytu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Letecký poplach zasáhl německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera při jeho úterní návštěvě Ukrajiny. Z toho důvodu musel do krytu. Informovali o tom němečtí novináři. Kromě Korjukivky byl poplach vyhlášen i nad Kyjevem. Důvodem byl nálet ruských sebevražedných dronů Šáhid-136 íránské výroby. 

Steinmeier je na Ukrajině poprvé od začátku ruské invaze, rozhodl se vyjádřit solidaritu s Ukrajinci a zároveň také bude jednat s prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Vymazat ukrajinská města z povrchu země navrhl v posledních dnech vládce autonomního Čečenska Ramzan Kadyrov. Podle agentury Unian s odvoláním na informační kanál v aplikaci Telegram si totiž zásah základny proruských bojovníků na jihu Ukrajiny vyžádal kolem čtyřiceti mrtvých a šedesáti raněných. Ukrajinská raketa podle agentury Unian zasáhla čečenskou základnu v Chersonské oblasti ještě během pondělní noci. Kadyrov dosavadní ruskou odpověď na ostřelování ruského území ze strany Ukrajiny označil za slabou a navrhl právě vymazat ukrajinská města z povrchu země.

„Pokud přiletěla střela na naši stranu, do našeho regionu, pak musíme vymazat (ukrajinská) města z povrchu země… Aby pochopili, že je nesmí ani napadnout, že by stříleli po nás,“ uvedl Kadyrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …