Nemůžeme si dovolit ignorovat „kybernetické války“! Ruská pravoslavná církev se vydává na internet

08.02.2017 18:38

Ruská pravoslavná církev (RPC) se rozhodla rozšířit své aktivity v digitálním světě, konkrétně se zajímá o sociální sítě, informuje ředitel oddělení pro spolupráci s občanskými organizacemi RPC Dmitrij Roščin.

Nemůžeme si dovolit ignorovat „kybernetické války“! Ruská pravoslavná církev se vydává na internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěný kříž s Kristem

Ruská pravoslavná církev se podle slov Dmitrije Roščina, který o plánech své instituce pohovořil s agenturou Moskva, hodlá obrátit na některé známé ruské blogery. Dále uvedl, že již brzy může být pro všechny eparchie (biskupství, pozn. PL) a farnosti povinností zavedení vlastních internetových stránek.

Konkrétně ve spolupráci s ruskými blogery vidí Roščin šanci na to, ukázat církev „takovou, jakou ji vidíme my“. Dále by církevní hodnostář rád docílil toho, aby byl odstraněn „určitý tlak a negativní vztah některých ruských blogerů vůči církvi, který pramení z neznalosti jejích aktivit“.

  • Více informací ZDE

„Musíme se naučit prezentovat vlastní činnost působivou formou, k tomu potřebujeme dobré mluvčí. Takových máme mnoho,“ uvedl Roščin.

Spolupráce mezi několika ruskými blogery, kteří jsou známí svou kritikou RPC, a Synodálním oddělením RPC již začala. Církev podle slov jednoho z jejích představitelů nabírá všechny blogery a poté je posílá do dětských domovů či klášterů, kde se mají seznámit s činností církve.

Ruská pravoslavná církev si prý již nemůže dovolit ignorovat „kybernetické války“, které jsou čím dál častějším jevem. RPC proto plánuje internet použít ke sdílení přednášek a kázání s širší veřejností. V plánu je také organizace internetových diskusí na různá náboženská témata. Hovoří se i o zapojení konkrétních kněží, kteří si již získali určitou autoritu.

O strategii svého působení na sociálních sítích zástupci Ruské pravoslavné církve již diskutují s experty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…