Nenecháme si vzkazovat od Zemana, že máme mlčet! bouřila se na protibabišovské demonstraci na Václaváku Němcová

05.06.2018 18:33 | Zprávy

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) je opět v nemilosti protestujících. Nejen na pražském Václavském náměstí, ale i na dalších místech republiky demonstrovali lidé proti jeho vládě, která by se měla opírat o podporu komunistů. V centru Prahy se na náměstí sešlo několik tisíc lidí s píšťalkami a transparenty. V Olomouci a Plzni se sešlo asi 500 lidí, v Jihlavě přibližně 400, v Ostravě a Liberci zhruba 300. Protesty byly i na dalších místech.

Nenecháme si vzkazovat od Zemana, že máme mlčet! bouřila se na protibabišovské demonstraci na Václaváku Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Na pražský Václavák dorazily tisíce lidí, podle korespondenta Parlamentních listů bylo náměstí plné po ulici Ve Smečkách, mezi nimi i dva neúspěšní prezidentští kandidáti Marek Hilšer či Pavel Fischer, či opoziční politici, například Vít Rakušan ze STAN, Mikuláš Ferjenčík z Pirátů a Miroslava Němcová z ODS. Dorazit by měli i herci Jan Hrušínský či Bára Hrzánová.

Velmi se pak na pódiu rozvášnil exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil z TOP 09. "Zítra je tragický den české demokracie. Trestně stíhaný estébák bude v sídle českých králů jmenován premiérem," poukazoval na zítřejší akt na Pražském hradě, kdy prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše českým premiérem. "Tragédie, tragédie, tragédie," poukázal Pospíšil. 

A v odpověď mu začal dav před ním skandovat: "Hanba, hanba, hanba!"

Největšího potlesku přítomných se pak dočkala poslankyně za ODS Miroslava Němcová. "Nenecháme si vzkazovat prezidentem Zemanem, že máme mlčet," nechala se slyšet Němcová a vyzývala k tomu, aby lidé byli silní a nebáli se. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…