Neočkuješ se? Stopnout ti důchod. Na Primě ostře k penzistům, je zle

01.09.2021 9:16

Prima CNN připravila pro předvolební časy žertovný pořad Co Čech, to politik. A hned premiérový díl vyvolal rozruch, když v něm muž, který dostal do Sněmovny Piráty, hovořil o tom, že neočkovaným důchodcům by měli stopnout vyplácení důchodu.

Neočkuješ se? Stopnout ti důchod. Na Primě ostře k penzistům, je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Anketa

Považujete kauzu Čapí hnízdo za vážnou záležitost?

13%
hlasovalo: 9661 lidí

V prvním díle nové primácké politické show komentovala politické i společenské dění vskutku pozoruhodná společnost. Textař Michal Horáček, hudebník Janek Ledecký, epidemiolog Roman Prymula a politický marketér Jakub Horák.

A právě Jakub Horák, tvůrce úspěšné kampaně Pirátů „Pusťte nás na ně“ z roku 2017 a mnohem méně úspěšné prezidentské kandidatury Mirka Topolánka v lednu 2018, rozetnul debatu suverénně nejvíce.

Po vtipkování všech zúčastněných, zda je přítomný Roman Prymula pravý nebo dvojník (po incidentu, kdy odpůrci očkování napadli kolemjdoucího občana, který mu byl podobný) a veselých historkách s respirátory, došlo v sekci pandemie na vážnější notu.

Anketa

Kdo má větší porci vaší důvěry?

81%
hlasovalo: 1526 lidí

Janek Ledecký se rozčiloval, že tři sta tisíc spoluobčanů z rizikové skupiny stále není naočkováno. A až s podzimem přijde jako každý rok sezóna respiračních onemocnění, letos navíc zpestřená covidem nejrůznějších mutací, tak tito lidé nevyhnutelně začnou znovu plnit jednotky intenzivní péče.

„A nám všem ostatním, kteří jsme v tom fakt nevinně, ten stát zase šlápne na krk,“ vadilo muzikantovi.

Marketingový mág se rozšafně posunul v křesle a vypálil: „Já bych jim stopnul penzi a mohli by si ji vybrat teprve když projdou očkováním.“

Nebylo úplně zřejmé, jak vážně tuto poznámku myslí, proto se Janek Ledecký, který předtím zjevně mluvil zcela vážně, okamžitě vymezil proti tomuto druhu motivace.

Slova z televize zaujala i mnohé diváky. Třeba doktora Lukáše Pollerta, nebo advokátku Janu Zwyrtek Hamplovou, která se zapojila do aktivit proti vládním opatřením. Ta by panu Horákovi předvedla takovou stopku, že by nestačil koukat.

„Já bych frajerovi stopla svobodu. Za vyvolávání nenávisti ke skupině obyvatel. Tečka,“ upřesnila výzvu k zatčení marketéra konkrétní skutkovou podstatou. Výzva k „tečce“, marketingovému heslu pro očkování, pak mnohé inspirovala k představám o tečce mezi oči.

Jiní psali o hyenismu nebo o idiotovi. „Je to prostě chudák, co se chtěl zviditelnit, jen se odkopal, co je zač. Je to duševní ubožák,“ shrnula jedna z diskutujících výstup marketéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…