Neonacisté? Spolupracovníci policie, napsal David Rath k demonstraci v Chemnitz

04.09.2018 14:20

David Rath se chce vrátit do Parlamentu, tentokrát do Senátu. Pozornost však věnuje nejen své předvolební kampani, ale také dění v německé Saské Kamenici (Chemnitz). Byl se podívat na jedné demonstraci a zjistil jednu věc. Když média tvrdí, že proti migrantům demonstrují především pravicoví radikálové, tak neříkají pravdu. Realita je prý zcela jiná.

Neonacisté? Spolupracovníci policie, napsal David Rath k demonstraci v Chemnitz
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath před soudní síní

Někdejší poslanec, hejtman Středočeského kraje a také politik souzený za korupci David Rath vyrazil do Německa. Chtěl se pravděpodobně podívat, zda odpovídá realitě to, co o tamních demonstracích proti migrantům píší média. A nepotkal žádné pravicové radikály, kteří podle novinářů honí uprchlíky. Zato potkal obyčejné Němce, kteří mají obavy o svou bezpečnost.

Anketa

Který z posledních premiérů byl nejlepší?

4%
4%
3%
89%
hlasovalo: 11145 lidí

„Všichni se chovali klidně a nikde nebylo vidět někoho, kdo by připomínal vzhledem či oděvem nějaké neonacisty. Tyto typy osob jsem viděl akorát spolupracovat s policejními těžkooděnci, když vyklízeli část chodníku. Bylo evidentní, že jde o policisty v civilu. Ti skutečně vypadali jako čítankoví extremisté. Hovořil jsem s řadou účastníků demonstrace a všichni si stěžovali na mediální dezinformace a propagandu, kdy média protestující líčí jako xenofoby, neonacisty, extremisty. Sami můžete z fotek zjistit, že nikdo takový zde nebyl. Skoro za čtyři hodiny jsem neviděl jediný násilnický incident. Chvílemi byl slyšet řev ze vzdálených ulic obklíčených policí, kde měli demonstrovat ‚sluníčkáři‘ za otevřené Německo. Na vlastní oči jsem je neviděl a nešlo se ani přiblížit – zóny byly zcela odděleny,“ napsal Rath na sociální síti facebook.

Účastníci demonstrace proti migrantům si prý připomínali oběti, které zavraždili lidé mířící do Evropy. Na místě se pohybovali poslanci Alternativy pro Německo (AfD) a celá demonstrace působila velmi smutně. Rath si v souvislosti s ní povzdechl, kam až se Evropa dostala.

„Mimochodem ten poslední zavražděný Arab v Chemnitz byl kluk s rodinnými kořeny na Kubě. Tak jaká pak xenofobie, je to jen zoufalá snaha o sebezáchovu,“ uzavřel senátní kandidát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …