Nepravomocně odsouzená Vlková přerušila členství v ČSSD

19.11.2012 20:45

Středočeská zastupitelka Miloslava Vlková, nepravomocně odsouzená kvůli vydírání, přerušila členství v ČSSD. Řekla to ČTK po dnešním jednání širšího vedení krajské ČSSD. Pokud by tak neučinila, členství by jí podle šéfa sociálních demokratů Bohuslava Sobotky pozastavilo 7. prosince předsednictvo strany. Mandát v krajském zastupitelstvu si Vlková ponechá.

Nepravomocně odsouzená Vlková přerušila členství v ČSSD
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

"Paní Vlková by měla odejít ze středočeského zastupitelstva. Předsednictvo ČSSD jí pozastaví členství, pokud to neudělá do té doby sama," uvedl dnes dopoledne Sobotka. Podobný závěr očekával i místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Připomněl, že k rezignaci a pozastavení členství vyzvalo Vlkovou politické grémium ČSSD. "Předpokládám obdobný postoj předsednictva včetně případného rozhodnutí o pozastavení členství," dodal.

To, že Vlková usedne v novém středočeském zastupitelstvu, není podle šéfa krajské ČSSD Miloše Petery ideální situace. Podotkl však, že funkci zastupitelky jí strana odebrat nemůže.

Jestli já, tak i ostatní

Vedení středočeské ČSSD minulý týden záležitost nevyřešilo, chtělo se nejdříve seznámit s písemným vyhotovením rozsudku. Petera předpokládal, že ho straníci obdrží dnes odpoledne na jednání krajského výkonného výboru. Vlková ale ČTK řekla, že rozsudek ještě nemá.

Petera musel minulý týden postoj středočeských sociálních demokratů vysvětlovat stranickému grémiu. "Citoval jsem tam usnesení krajského výkonného výboru. Bylo mi řečeno, že to musíme vyřešit. A když to nevyřešíme, že to za nás vyřeší předsednictvo," uvedl.

Soud Vlkové uložil sedmiměsíční trest s podmíněným odkladem na rok. Žalobce jí dává za vinu, že v době, kdy byla starostkou Štěchovic, vydírala svou podřízenou. Ona vinu odmítá. Mandátu by se prý vzdala jen tehdy, pokud by stejný krok udělali i další politici ČSSD s podobným problémem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…