Nepravomocně odsouzený Bárta se vrátil do VV, John chce být předsedou

23.05.2012 9:58

Poté, co korupční kauzu Víta Bárty na předních stránkách novin nahradil David Rath se svým případem, se faktický šéf VV vrací do nejmenší parlamentní strany. A při svém návratu, o kterém včera jako první inforoval server ParlamentníListy.cz, je pověřen koordinací stranických komisí. Strana Bártův návrat oznámila v tiskové zprávě, kde také stojí, že Radek John bude znovu usilovat o předsednické křeslo.

Nepravomocně odsouzený Bárta se vrátil do VV, John chce být předsedou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John a Vít Bárta během jednání Poslanecké sněmovny

Za korupční kauzu nepravomocně odsouzený poslanec Vít Bárta se znovu stal členem nejmenší parlamentní strany Věcí veřejných. Na opětovném přijetí faktického šéfa strany se shodlo grémium VV a tato skutečnost byla oznámena v tiskovém prohlášení strany. V témže textu dal dosavadní předseda VV Radek John najevo, že je znovu připraven kandidovat na předsednický post.  

Přikryje Rath úplně všechno?

„Grémium Věcí veřejných obnovuje členství Vítu Bártovi v politické straně Věci veřejné. Radek John seznámil Grémium VV se svým rozhodnutím opětovně kandidovat na předsedu politické strany Věci veřejné,“ stojí v prohlášení, kde je také řečeno, že Vít Bárta byl pověřen koordinací odborných komisí strany.

V této souvislosti se nabízí otázka, zda VV nedoufají, že Bártův návrat zůstane bez povšimnutí, když si novináři všímají kauzy Davida Ratha. Stojí tedy znovu za připomenutí, že Bárta je ve své kauze přece jen o krok dál, protože byl odsouzen soudem prvního stupně a proti verdiktu se odvolal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…