Neprohráli jsme, volal do aplausu Jiří Drahoš. Pak děkoval manželce a zazpíval hymnu

27.01.2018 16:06

Poděkování manželce Evě a slib, že energii z této kampaně ponese dále. Tiskovka poraženého prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše se nesla v optimistickém duchu, který hned na úvod vytyčil sám kandidát ujištěním, že sice nevyhráli, ale ani neprohráli.

Neprohráli jsme, volal do aplausu Jiří Drahoš. Pak děkoval manželce a zazpíval hymnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš uznal svou porážku a poděkoval svým podporovatelům

Po šestnácté hodině, když už i ČTK oficiálně oznámila, že prezidentem se znovu stal Miloš Zeman, se Jiří Drahoš objevil na pódiu podruhé. Začal tím, že poděkoval všem občanům, a pak pogratuloval prezidentu Miloši Zemanovi a popřál mu „hodně sil a zdraví“.

A pak spustil: „Nezvítězili jsme, ale neprohráli jsme,“ za což si vysloužil aplaus. „Jsem hrozně rád za tu energii,“ pokračoval do skandování. Tato energie podle něj bude pokračovat dále. „Nemůže zmizet, nezmizí,“ ujišťoval.

„Nesli jste šanci na změnu dále,“ avizoval. Vlnu podle něj povedou jeho sympatizanti i další prezidentští kandidáti. A pak avizoval, že chce tuto vlnu stále spoluvytvářet. „Slibuji, že tuto energii ponesu i já dále. Neodcházím z veřejného života,“ ujistil.

Na pódium následně přišel Drahošův tým stejně jako manželé Hilšerovi, kteří někdejšího protikandidáta podporovali celé dva týdny před druhým kolem. „Nekončí to, jdeme dál,“ volal Drahoš mezi objetími a polibky.

Pak dorazil na pódium i Michal Horáček s manželkou a později i Pavel Fischer. Protikandidáti, kteří před druhým kolem Drahoše podpořili, se navzájem objali, a pak Drahoš přišel se závěrečným poděkováním: „Ze všech nejvíc děkuji Evě. Je to skvělá žena a bez ní bych to daleko nedotáhl,“ volal.

„A on je taky skvělej,“ přidala se Eva Drahošová. Následovalo skandování „Drahoš, Drahoš“ a zpěv státní hymny, kterou si do mikrofonu zanotoval sám kandidát.

Pak následovaly tři novinářské otázky. První měla Česká televize a Drahoš v odpovědi uvedl, že kampaň pro něj byla obrovskou zkušeností.

Redaktor Aktuálně.cz Bartoníček chtěl vědět, kde podle Drahoše ty hlasy chyběly. Kandidát avizoval, že určitě udělá analýzu, ale teď si na hodnocení netroufl. Podobná byla i třetí otázka.

„Ten projev oznámil porážku, ale hleděl do budoucna,“ sliboval expert ve studiu České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…