Nešlo Vám zaregistrovat auto? Můžete chtít od státu desetitisíce

14.07.2012 19:43

Pokud byli lidé poškozeni problémy s novým centrálním registrem vozidel, mohou se domáhat odškodnění na státu. Již několik desítek lidí využilo možnosti požadovat až desítky tisíc korun za to, že nemohli přihlásit svůj vůz do nefunkčního systému.

Nešlo Vám zaregistrovat auto? Můžete chtít od státu desetitisíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Ministerstvo podle serveru Aktuálně.cz zřídilo speciální linku, na které si mohou už od pátečního rána lidé zjistit, jak se lze domáhat náhrady škody. „Zatím přišlo celkem 31 žádostí o informaci, jak mají občané postupovat, když chtějí požádat o náhradu škody včetně požadavků na odškodnění v rozpětí od 20 korun do zhruba 50 tisíc,“ uvedl Zdeněk Neusar z tiskového oddělení ministerstva dopravy.

„Žadatele informujeme, že se v souvislosti se vznikem škody a její náhradou mohou obracet buď přímo na ministerstvo, případně na registrační místo,“ uvedl Neusar. Podle něj musí být škoda prokazatelná, vyčíslená a žádost musí být doplněna potřebnými podklady.

Stát od dodavatele systému může požadovat pokutu až 2 miliony za každý den, kdy systém nefungoval správně. Problémy se systémem přitom byly po celý pracovní týden. „Výše pokuty se bude odvíjet od toho, kdy dodavatel kompletně splní zadání a zajistí bezproblémový provoz,“ uvedl Neusar.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…