Nesmí, prostě nesmí. EU prý vůbec nepočítá s tím, že by se Marine Le Penová stala francouzskou prezidentkou

22.04.2017 10:01

Ve Francii může nastat situace, že do druhého kola prezidentských voleb postoupí dva euroskeptičtí kandidáti. Zatímco představa Marine Le Penové či Jeana-Luca Mélenchona u evropských diplomatů vyvolává obavy, o ostatních favoritech a jejich schopnostech prosadit potřebné změny si iluze rovněž nedělají. Přesto EU nemá plán, jak v případě výhry kandidátů prosazujících radikální změnu postavení Francie v rámci EU postupovat. Upozorňuje na to server E15.cz.

Nesmí, prostě nesmí. EU prý vůbec nepočítá s tím, že by se Marine Le Penová stala francouzskou prezidentkou
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

„Jestli Marine Le Penová ve volbách zvítězí, Evropská unie tak, jak ji známe, přestane existovat,“ cituje server zkušeného evropského diplomata, který to řekl agentuře Reuters pod podmínkou anonymity. „Pak bychom se museli zamýšlet nad dalšími modely... Žádný plán B neexistuje,“ dodal s tím, že Bruselu naskakuje husí kůže.

Celý text je ZDE

Ředitel záchranného fondu eurozóny Klaus Regling ovšem podle serveru pochybuje o tom, že by Le Penová získala potřebnou podporu k tomu, aby změnila francouzskou ústavu za účelem vyvedení země z EU či z eurozóny. „Přinesla by však stagnaci, Francie by zůstala na místě a dál by se potýkala s neduživým růstem,“ tvrdí Regling.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…