Nesmysly, blbosti do médií. Ministr Štech čelil mladému Klausovi a Semelové a povolily mu nervy

21.09.2017 20:54

Unie zaměstnavatelských svazů uspořádala předvolební debatu o školství. Zúčastnili se jí mimo jiné současný šéf resortu za ČSSD Stanislav Štech, komunistka Marta Semelová a expert ODS pro oblast školství Václav Klaus mladší. V jednu chvíli to mezi nimi začalo jiskřit.

Nesmysly, blbosti do médií. Ministr Štech čelil mladému Klausovi a Semelové a povolily mu nervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

Klaus a Semelová se do Štecha pustili kvůli inkluzi. Vyčetli mu, že neprospěla jak mentálně postiženým dětem, kterých se má inkluze také týkat, tak rovněž zdravým dětem. Ministr si to však nenechal líbit. „Neargumentujte nesmysly,“ vypálil na Semelovou a Klause člen vlády podle deníku Právo. „Do médií se takové blbosti hodí, ale já mám čísla přesná,“ pokračoval. Tato přesná čísla podle ministra dokládají, že dětí s mentálními poruchami bylo do běžných škol zařazeno naprosté minimum.

Semelová mu však okamžitě slovní úder vrátila. „Neargumentujte nesmysly! Všichni víme, že jeden postižený žák rozhodí celý třídní kolektiv,“ prohlásila žena, která se před vstupem do sněmovny na počátku nového tisíciletí živila jako učitelka.

Do debaty se vložila také Štechova předchůdkyně ve funkci Kateřina Valachová (ČSSD), která Klausovi sdělila, že učitelé měli ve třídách děti s poruchami učení i před zavedením programu inkluze, jen k tomu neměli podporu, které se jim s inkluzí dostává. O finančních prostředcích ani nemluvě. Učitele, kteří debatu sledovali, požádala, aby se zamysleli nad tím, kdo odvedl kus práce a kdo jen vypouští líbivá slova, která se možná hezky poslouchají a nabízí se zatleskat jim.

„Bez ohledu na ty frenetické potlesky vám chci poděkovat, že tam pracujete,“ řekla. Klaus se však rychle ohradil. „Rád bych žil ve svobodné zemi, kde mohou lidé svobodně mluvit a svobodně tleskat,“ odtušil.

Celý článek naleznete zde.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …