Nešťastné fotky Schillerové: Další řeči, další problémy

31.01.2022 11:56 | Ze sítí

Před pár dny vyšlo najevo, že si exministryně financí Alena Schillerová (za ANO) nechala ze státního platit fotografa a kameramana pro vlastní sebepropagaci. Šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO před kamerami v neděli vysvětlovala, že se snažila představit veřejnosti práci ministerstva. A na sociálních sítích se hned vyrojilo několik poznámek a vtípků. Nahlédněte.

Nešťastné fotky Schillerové: Další řeči, další problémy
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně Alena Schillerová

Česko obletěla zpráva, že si Alena Schillerová coby ministryně financí v barvách hnutí ANO nechala zaplatit fotografa a kameramana, Stáli necelé dva miliony korun. V nedělních Otázkách Václav Moravce vysvětlovala, že šlo o dva zaměstnance tiskového odboru Ministerstva financí, že když si to člověk rozpočítá, dostávali každý asi 400 korun na hodinu. Tvrdila také, že prezentovala práci celého ministerstva, v celé šíři. A uvedla, že osobnější fotografie a videa proplácelo hnutí ANO.

Hlídač státu zjistil, že Ministerstvo financí faktury nevystavovalo.

„Prošli jsme všechny faktury Ministerstva financí ČR od 2009 do 10/2021 a žádná faktura Hnutí ANO (IČ 71443339) tam není. Smlouva také ne,“ napsala nezisková organizace. Ale brzy přišlo upřesnění. „Myslela tím (Schillerová) nejspíše zaměstnané fotografy, nikoliv MF. Za nepřesnost se omlouváme. Pánové fakturovali celkem 84 400 Kč, z toho pouze 8 840 Kč během zaměstnaneckého poměru s MF,“ doplnila nezisková organizace.

Fotky Aleny Schillerové

Fotky Aleny Schillerové

Fotky Aleny Schillerové

Fotky Aleny Schillerové

Mezitím se na sociálních sítích objevila řada vtípků na účet Aleny Schillerové.

Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo naznačil, jak celková prezentace práce ministerstva vypadala.

Fotky Aleny Schillerové

A to nebyla zdaleka jediná poznámka, či vtip, který si Alena Schillerová za svá slova vysloužila. Další přišla u fotografie, kde Alena Schillerová stojí u kupecké váhy. „Alena Schillerová obrazně vysvětluje, že Ministerstvo financí všem neplatičům měří stejně...“ napsal pan Pavel Hertl, „ajťák“ a milovník Itálie, jak o sobě sám píše na Twitteru.

Přidal i další fotku Aleny Schillerové. Tentokrát s ukázkou, jak šetřit.

Fotky Aleny Schillerové

Fotky Aleny Schillerové

Ozvala se také šéfredaktorka magazínu Popelky Michaela Kudláčková

„‚Chtěla jsem, abychom prezentovali tu složitou materii Ministerstva financí‘ A. Schillerová právě teď v OVM ke dvěma milionům za instafotobook. To žeru! Složitá materie Ministerstva financí ČR očima ANO. Hrozná řehole. Zbyňku Stanjuro, mám foťák, umím ho použít a budu levnější,“ napsala.

Fotografie Aleny Schillerové

Korunu všemi nasadil marketér Jakub Horák.

„Já jsem teda slíbil, že už paní nebudu trápit, ale tohle je objev nové kategorie, protože se na ministerstvu našla FOTOKNIHA, což dá rozum, že když máš tolik fotek, tak musíš mít i album na ně. Jsou tam různé fotky přibližující tu složitou materii ministerstva - takže např. ten obrázek vlevo se jmenuje „Kudy z dluhové krize‘ a obrázek vpravo ‚Jak ve vládě zacházíme s vašimi penězi‘,‘ poznamenal.

Fotografie Aleny Schillerové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…