Nestranický kandidát Švejnar? Toho nechceme, prohlásil Tejc

06.05.2012 9:18

Ekonom Jan Švejnar by měl podle některých členů ČSSD co nejdřív říci, zda stojí o nominaci strany v boji o prezidentské křeslo. Švejnar zatím neví, zda bude kandidovat. Navíc by chtěl být kandidátem nestranickým, což se ČSSD nelíbí.

Nestranický kandidát Švejnar? Toho nechceme, prohlásil Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

S nestranickostí Jan Švejnara jako kandidáta za ČSSD nesouhlasí například šéf sociálně demokratických poslanců Jeroným Tejc. Podle Tejce je v tuto chvíli nutné, aby ČSSD v tuto chvíli již dobře vybrala svého kandidáta, aby se mohl začít připravovat a prezentovat.

Tejc podporuje Dienstbiera

„Pokud se Jan Švejnar nebude chtít spojit s hodnotami sociální demokracie, nebude chtít být nominován sociální demokracií jako takovou, tak myslím, že není ani důvod, aby jej sociální demokracie podporovala,“ říká Jeroným Tejc a dodává, že se jedná o jeho názor jako člena ČSSD.

„Nevidím v tuto chvíli jiného vhodného kandidáta sociální demokracie, než je Jiří Dienstbier,“ prohlásil jednoznačně Tejc. Oficiálně dala strana Švejnarovi čas do 18. května, kdy se sejde ústřední výkonný výbor ČSSD. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…