Neúspěšní žadatelé o azyl dál tíží Německo. Na jejich živobytí padne obrovská částka

10.02.2017 10:08

Německá kancléřka Angela Merkelová chce podat pomocnou ruku jednotlivým německým Spolkovým zemím, na jejichž bedrech v tuto chvíli leží povinnost deportovat uprchlíky. Centrální vláda jim teď chce pomoct zřízením velkých azylových center, odkud pojedou migranti co nejrychleji domů. Poradenská firma McKinsey vládě kancléřky Merkelové spočítala, že by měla deportovat na 485 tisíc neúspěšných žadatelů o azyl co nejrychleji pryč z Německa.

Neúspěšní žadatelé o azyl dál tíží Německo. Na jejich živobytí padne obrovská částka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Server deníku Die Welt přinesl informace o tom, že centrální vláda Spolkové republiky Německo v Berlíně hodlá přitvrdit v deportacích neúspěšných žadatelů o azyl. Kabinet kancléřky Merkelové plánuje zřídit velká azylová střediska, kde by neúspěšní žadatelé o azyl byli pod dohledem, než budou odesláni na nedobrovolnou cestu domů.

Poradenská firma McKinsey kancléřce radí, že by měla v letošním roce deportovat až 485 tisíc neúspěšných žadatelů o azyl. V roce 2016 se podařilo přimět k odchodu jen asi 80 tisíc lidí. Někteří z nich odešli dobrovolně, s finanční kompenzací od německé vlády. S těmi počítá kabinet i nadále, ale nesmí být příliš vysoké, aby nelákali další migranty k cestě do Německa. I tak na to padne asi 90 milionů eur.

Celý článek v Němčině naleznete zde

Vláda počítá s tím, že by azylové centrum vzniklo v každé spolkové zemi, ale také na centrální úrovni. Podle společnosti McKinsey urychlením deportací Německo ušetří. Spolkový úřad pro migraci počítá s tím, že v maximální možné míře urychlí rozhodování a odmítnutých žadatelů o azyl ještě přibude.

V první polovině loňského roku Německo vydalo na odmítnuté žadatele asi miliardu eur, tedy 27 miliard korun. Společnost McKinsey varuje, že letos mohou náklady na odmítnuté žadatele o azyl, které se nedaří odeslat ze země, dosáhnout až 3 miliard eur, tedy asi 81 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…