Neuvěřitelné VIDEO na podporu Tibetu: S rozzuřeným Číňanem a vyděšeným Ovčáčkem

11.03.2017 21:36

Řada českých měst si 10. března vzpomněla na Tibet. V roce 1959 v tento den čínská komunistická vláda tvrdě zasáhla proti tamnímu povstání. Tibeťané se vzepřeli čínským komunistům a zaplatili za to krví. Především země Západu si od té doby rok co rok toto povstání připomínají. Nejinak je tomu i v České republice, kde jsou akce na podporu Tibetu posíleny ještě odkazem prvního českého prezidenta Václava Havla.

Neuvěřitelné VIDEO na podporu Tibetu: S rozzuřeným Číňanem a vyděšeným Ovčáčkem
Foto: archiv
Popisek: Tibetská vlajka

Česká a moravská města si 10. března připomněla výročí krvavého potlačení tibetského protičínského povstání. Čína toto připomínání nerada vidí, protože Tibet považuje za svou nedílnou součást, ale z toho si první český prezident Václav Havel mnoho nedělal a opakovaně do České republiky pozval tibetského duchovního vůdce dalajlámu. Čínští komunisté sice protestovali, ale marně.

Sluší se však zároveň dodat, že Česká republika oficiálně ctí politiku tzv. „jedné Číny“, kterou nezpochybňoval ani Václav Havel. Tibet coby součást Číny respektuje i již zmíněný duchovní vůdce dalajláma. Zároveň ovšem volá po tom, aby se Tibetu dostalo větší autonomie a ochrany lidských práv.

Čeští zastánci Tibetu stvořili i toto video

Tradiční akce na podporu Tibetu se letos odehrála i před čínskou ambasádou v Praze. Akce se zúčastnil např. exministr životního prostředí Martin Bursík. Na místě nechyběly ani plakáty s Václavem Havlem a dalajlámou. Účastníci dávali najevo, že ne nenechají umlčet a budou na porušování lidských práv v Číně dál poukazovat. A to i navzdory kritice, kteropu na adresu zastánců Tibetu vyslovuje např. prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…