Nevyhazujme stovky milionů oknem, varuje zlínský zastupitel Dvouletý. Jde o dopravu

21.12.2018 12:06

Plán Zlínského kraje navyšovat kapacitu vlakových spojů se nesetkal pouze s kladným přijetím. Podle krajského zastupitele Michala Dvouletého (Soukromníci) jde o nesmyslné vyhazování peněz, když autobusová doprava je levnější a peníze lze využít mnohem lépe. “Nechci, aby Zlínský kraj vyhodil z okna další stovky milionů korun za posílení vlakových spojů v našem regionu,” uvádí.

Nevyhazujme stovky milionů oknem, varuje zlínský zastupitel Dvouletý. Jde o dopravu
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

“Nerozumím tomu, proč bychom měli od konce příštího roku navýšit počet kilometrů, které mají na základě „objednávky“ hejtmanství vlaky najezdit, a to ze současných 3,5 milionů kilometrů na 4,9 milionů kilometrů. To chce vedení kraje vozit ve vlacích vzduch?” ptá se Dvouletý s poukazem na záměr vedení krajského úřadu. 

Nerozumí tomu, proč je údajně potřeba o 38 % navyšovat kapacitu vlakových spojů, když jsou výrazně dražší než autobusy. “Proč kvůli tomu má kraj za pět let více jak miliardu a na úkor vlakových spojů osekat peníze na investice, ale třeba také sport a kulturu?” nechápe. 

“A hlavně, jak chce hejtmanství v budoucnosti ukočírovat krajský rozpočet, když chce stavit za 8 miliard novou nemocnici, a přitom bezhlavě navyšuje o stovky milionů korun právě např. krajskou spoluúčast na zajištění veřejné dopravy, ale také přidává miliony na krajské organizace, jako např. Koordinátora veřejné dopravy (navýšena dotace pro příští rok o 2,4 mil. Kč) nebo Filharmonii Bohuslava Martinů (navýšena dotace pro příští rok o 2,6 mil. Kč)?” pokračuje zastupitel za Stranu soukromníků ČR.

Podle svých slov uvítal, že hejtman Jiří Čunek stáhl tento bod z prosincového zasedání zastupitelstva Zlínského kraje a nechal materiál dopracovat či přepracovat. “V lednu se k němu sejdeme na mimořádném zasedání zastupitelstva,” dodává Michal Dvouletý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…