Nevyvolávejte paniku a věnujte se pořádně své práci! Ministerstvo školství se rázně ohradilo proti zprávě TV Nova

24.01.2016 20:47

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, kterému šéfuje Kateřina Valachová (ČSSD), vydalo zprávu, v níž se ohrazuje proti rychlé mediální zkratce zpravodajství televize Nova. Nova totiž odvysílala reportáž, podle které ministerstvo seznamuje žáky základních a středních škol s uprchlickou krizí prostřednictvím materiálů, v nichž se žáci formou hry vžijí do role uprchlíků.

Nevyvolávejte paniku a věnujte se pořádně své práci! Ministerstvo školství se rázně ohradilo proti zprávě TV Nova
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Materiál Hello Czech Republic vydal Úřad vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky (UNHCR). Ministerstvo jej nepodpořilo finančně, materiálně ani udělením záštity,“ píše se v tiskové zprávě, kterou se tak brání zavádějícím informacím z televize Nova.

Podle vyjádření navíc Valachové resort tento materiál vůbec nedistribuuje a jde jen o aktivitu neziskového sektoru, jež nabízí příručku pro učitele, kteří vyučují téma multikulturní výchovy. „Záleží pouze na vedení školy a pedagozích, zda tuto příručku použijí,“ informuje ministerstvo, které se tak i kvůli této nepřesné informaci ocitlo pod palbou kritiky části veřejnosti.

„A to odmítáme. Školství by mělo být apolitické, nelze na pedagogy vyvíjet nátlak a nutit jim výukové materiály,“ zlobí se dále na ministerstvu, kde si prý rovněž uvědomují vážnost tématu, a tak vyzývají média, aby dělala svou práci pečlivě a nevyvolávala v občanech a rodičích zbytečný strach a paniku nepřesnými informacemi.

Celé vyjádření ministerstva školství k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…