Nezavírat do vězení za podporu Ruska! Schwarzenberg překvapil

03.04.2023 10:25 | Ze sítí

Karel Schwarzenberg se zlobí. Ač se prý vždy řadil mezi podporovatele Ukrajiny během ruské agrese, na české politické se mu momentálně zdá cosi podezřelého. Nezdá se mu, že se u soudů ocitají lidé, kteří projevují různé názory.

Nezavírat do vězení za podporu Ruska! Schwarzenberg překvapil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg převzal jedno z nejvyšších ukrajinských vyznamenání- Řád knížete Jaroslava Moudrého 2. třídy

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na sociální síti Facebook zdůraznil, že se vždy řadil mezi podporovatele Ukrajiny, už ostatně od počátku roku 2014, ale zdá se mu podivné, že se v Česku postihuje a posílá do vězení za vyjadřování různých názorů, třeba i proruských.

„Přesto mě nynější vývoj v České republice trochu znepokojuje. Četl jsem několik rozsudků, kdy byli odsouzeni lidé, kteří, přiznejme, blbli na kvadrát a veřejně vystupovali na ruské straně proti Ukrajině a někdy tvrdili vyslovené hovadiny. To je smutné, ale český přístup je kvůli tomu soudit a zavírat do vězení považuji za poněkud pochybný. Je mi přece jenom bližší přístup Spojených států, kde je svoboda slova nade vše a můžete tvrdit leckteré blbosti, jako že země je placka, nebo, a to je skutečně ošklivé, dokonce umožnit legální existenci nacistické strany. Dokud se nejedná o zřetelné výzvy k násilí a nabádání k němu a jde jen o slova a tvrzení, do vězení by se za to snad zavírat nemělo,“ konstatoval český politický matador, jenž býval senátorem i ministrem zahraničí.

Uvedl jeden konkrétní případ, a to případ učitelky, která se má ocitnout před soudem za to, že vykládala svým žákům blbosti o Ukrajině. Šlo o učitelku češtiny z pražské školy Na Dlouhém lánu, která dětem o válce na Ukrajině neříkala pravdu. Na její kauzu jako první upozornil server Seznam Zprávy. Dnes už učitelka Martina Bednářová neučí. A podle Schwarzenberga není nutné postihovat soudní cestou.

 

Karel Schwarzenberg promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ma pravdu - bylo mi ucitelky lito, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekoren , 03.04.2023 11:03:57
a o vse se postaral synek z Kroupovo rodinky.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …