Neziskovka vyložila přes tři sta migrantů na Sicílii. Salvini vybuchl zlostí. Ministryni od plic vzkázal...

28.08.2021 13:21

Nezisková organizace Lékaři bez hranic dostala povolení vyložit v sicilském přístavu Augusta ze své lodi Geo Barents várku migrantů. Jde o 322 lidí. Převážně mladých mužů. Bývalý italský ministr vnitra Matteo Salvini se pořádně rozzlobil.

Neziskovka vyložila přes tři sta migrantů na Sicílii. Salvini vybuchl zlostí. Ministryni od plic vzkázal...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Koronavirová krize sice zbrzdila proud migrantů a uprchlíků mířících do Evropy, ale nikdy ho zcela nezarazila. K jižním břehům Itálie i k italské Sicílii vytrvale přijíždějí lodě s několika migranty. Některá plavidla ale přivážejí víc migrantů než jiná.

To je případ i lodi Geo Barents, kterou vlastní nezisková organizace Lékaři bez hranic. Ta na sociální síti oznámila, že dostala povolení v přístavu Augusta vylodit 322 lidí. Na pevninu mohli vystoupit až poté, co byli otestováni na covid. Jako první se z lodi dostaly rodiny s dětmi a také děti a mladiství bez doprovodu.

Migranti a uprchlíci z lodi neziskové organizace Lékaři bez hranic

Fotografie neziskové organizace naznačují, že z lodi vystoupili především mladí muži.

A někdejší ministr vnitra Matteo Salvini se zlobí. Uhodil na stávající šéfku resortu vnitra Lucianu Lamorgeseovou. že má buď situaci řešit a zvládnout zajistit bezpečí Italům, nebo své místo přenechat někomu, kdo to opravdu dokáže.

„Pokud je ministryně kompetentní, měla by to ukázat, pokud má vůli situaci řešit, měla by to ukázat, jinak by měla nechat svůj post pro někoho jiného,“ řekl Salvini na výročním setkání vlivné katolické aktivistické skupiny Comunione e Liberazione (CL).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…