Nicholas Winton chodil s připraveným seznamem, paní Šojdrová. Trapas, je z vás směšná figurka, vzkazuje docent Valenčík

22.09.2018 17:03

Vysokoškolský pedagog Radim Valenčík se vyjádřil k aktivitě europoslankyně Michaely Šojdrové (KDU-ČSL) ohledně sirotků ze Sýrie.

Nicholas Winton chodil s připraveným seznamem, paní Šojdrová. Trapas, je z vás směšná figurka, vzkazuje docent Valenčík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

„Šojdrová (europoslankyně, což zní dnes skoro pejorativně, ale nezapomeňme, že je tam třeba i Honza Keller, Káťa Konečná, Honza Zahradil a další) jde za premiérem poté, co se mediálně angažovala v kauze sirotků, jak trpí, jak mají těžké osudy. Člověk by čekal, že má vše zdokumentované, že uvede konkrétní osudy a dá mu nějaký seznam těch nejpotřebnějších, za které přišla orodovat. Jména, dokumentaci. Tak jako to byl Schindlerův seznam, nebo ten, se kterými chodil Nicholas Winton k náckům. Bez toho to prostě nejde,“ zmínil Valenčík pro server VašeVěc.cz.

Původní text ZDE.

Podle něj však Šojdrová přišla s prázdnýma rukama a nyní se snaží narychlo nějaké děti sehnat. To označuje za trapas. „Budou to ty, o kterých mluvila? Ty původní ‚Šojdrové děti‘ jsou totiž dost dobře zdokumentované. Takže spíše nějaké náhražky. A proč jen ze Sýrie, ale ne třeba z Jemenu, kde děti nejen mnohem víc trpí, ale jsou skutečně i zabíjeny. Další trapas,“ poznamenal Valenčík a psal o tom, jak mediální mainstream hovořil o schůzce Šojdrové s předsedou vlády Babišem a předsedou ČSSD Hamáčkem. 

„Šojdrová se stala směšnou figurkou ve špinavé hře. A teď se z toho snaží s oporou mediálního mainstreamu vykroutit,“ uzavřel Valenčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…